İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, FETÖ’nün mahrem imamlarıyla görüştüğü iddiasıyla tutuklanmış ve cezaevine konulmuştu. İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi mensubu il başkanı, İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları Urla Belediyesi önünde toplanarak açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Başkan Burak Oğuz’un tutuksuz yargılanmasını talep ettiklerini söyledi. Topraklarında ayrık otu bitmeyeceğini kaydeden Özkan, ayrık otunun yaşamasına izin vermeyeceklerini, topraklarında Fethullahçıların yaşamayacağını söyledi. Urla Belediyesi önündeki açıklamaya Tuncay Özkan’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve İzmir’deki ilçe belediye başkanları ile CHP İzmir yöneticileri katıldı.

“URLA BELEDİYESİNE KARŞI SALDIRI YAPILIYOR”

Urla Belediyesi önünde, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ’den tutuklanması hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Urla Belediyesine karşı haksız, hukuksuz ve politik bir saldırının yapıldığını kaydetti. Burak Oğuz’un suçsuz olduğuna inançlarının tam olduğunu, bir üst mahkemeye itirazların yapılacağını söyleyen Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tür saldırılara karşı başkanlarla ve halkla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

“TOPRAKLARIMIZDA AYRIK OTU YETİŞMEZ”

Haklarını ve hukuklarını çiğnetmeyeceklerini, bunu ilan ettiklerini, Urla’nın ve belediyenin sahipsiz olmadığını söyleyen Tuncay Özkan, bir adaletsizlikle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Urla Belediyesinin başka belediyelerle karıştırılmaması gerektiğini, bu topraklarda ayrık otunun bitmeyeceğini söyleyen Özkan, ayrık otlarının yaşamasına izin vermeyeceklerini, topraklarında Fethullahçı ayrık otunun bitmeyeceğini dile getirdi.

TUNÇ SOYER İLK UÇAKLA DÖNÜYOR

Urla Belediyesi önünde konuşan bir diğer isim ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yurt dışından döndüğünü kaydeden Özuslu, Başkan Soyer’in ilk uçakla İzmir’e geldiğini kaydetti.