Geçtiğimiz dönemde Nijerya ve Polonya'da yapılan festivallerde gösterime giren, İngiltere'deki Lift-Off Sessions Festivali'nde de elemeleri geçen, Seferihisar'ın Ulamış Köyü'nde çekilen film, ününe ün katıyor. ABD'de düzenlenen belgesel festivalinde resmi seçki bölümüne seçilmeye hak kazanan film, binlerce üniversite öğrencisinin karşısına çıkacak. Yönetmenliğini Berkan Taşkan'ın yaptığı film, Docademia platformunun katkılarıyla böylece birçok kişiye daha ulaşmış olacak.

BELGESELDE KÖYLÜ KADINLAR OYNUYOR

Belgeselde yer alan tüm oyuncuların Ulamış Mahallesi'nde yaşayan kişilerin olduğu belgeselde, oyuncuların hiçbiri daha önce sanatın herhangi bir dalıyla uğraşmadı. Belgeselde oynayan kadınların bir kısmı 70-80 yaşlarında, kadınların büyük çoğunluğu da köyde çiftçilikle uğraşıyor. 25 dakikalık belgesel, 2018 yılında çekildi.

İSMAİL YETİŞKİN DESTEK VERİYOR

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belgeselin köyde yaşayan kadınların hayatlarını değiştirdiğini dile getirdi. Yetişkin, belgesel çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek yeni sanatçıların çıkması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Başkan Yetişkin, sözlerini emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

BERKAN TAŞKIN KİMDİR?

1 Ocak 1994 Ulamış doğumlu olan Berkan Taşkın, liseyi Güzelbahçe Cengiz Topal Lisesi'nde okudu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan Taşkın, yönetmenliğin yanı sıra çiftçilik de yapmaya devam ediyor. Berkan Taşkın, Ulamış Köy Tiyatrosu belgeselinin yanı sıra, 2014 yılında "Tanrıya" isimli bir kısa film de çekmişti.