İzmir’in Urla ilçesinde renkli görüntülere sahne olan Urla Bağbozumu Şenliği’nin açılışı yapıldı. Anadolu coğrafyasının eski gelenekleri arasında sayılan bağbozumu şenlikleri Urla Belediyesi tarafından planlandı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılıyor. İzmirlerin katıldığı şenliğe yoğun ilgi gösterildi.

URLA BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Geleneksel Urla Bağbozumu Şenliği ilçede başladı. 2 bin 600 yıldır devam eden gelenek Urla’da yaşatılıyor. Üzüm üreticilerinin ve İzmirlilerin katıldığı şenlik Urla Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Urla Kaymakamı Önder Can, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un da katıldığı açılış törenine, Urlalılar ve İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Şenlik kortej yürüyüşü ile başladı.

“İZMİR’DE BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN”

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Özuslu, kaliteli ürünleri yetiştirdiklerinden dolayı Urlalı üreticilere teşekkür ettiğini kaydetti. Anadolu topraklarının bereketli olduğunu, insan emeğinin de eklenmesiyle ortaya eşsiz ürünlerin çıktığını söyleyen Özuslu, bu topraklarda birlikte yaşama iradesinin herkese lazım olduğunu dile getirdi. Huzurun ve barışın olduğu yerde kalkınmanın da olduğunu söyleyen Özuslu, üretilenin adilce paylaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Özuslu, konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “başka bir tarım ve başka bir hayat mümkün” sözleri ile noktaladı.

ŞENLİK KONSER VE SÖYLEŞİLERLE SÜRECEK

Açılışta konuşan bir diğer isim Urla Kaymakamı Önder Can oldu. Hasadın bereketli olmasını dileyen Can, Urla’da bağcılığın gelişmesine katkı sunan herkese teşekkür ettiğini, bağcılığın yeni yatırımlar ve marka çalışmaları ile artabileceğini ve hak ettiği yere kavuşabileceğini dile getirdi. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urlalılar için bağbozumunun ayrı bir özelliğinin olduğunu, tarımla uğraşanların emeklerinin karşılığını almak için hasadı dört gözle beklediklerini kaydetti. 1 yıllık emeğin karşılığını alacaklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi’nin üreticilere desteğinin devam edeceğini söyleyen Başkan Oğuz, üreticinin yanında olduklarını dile getirdi. Urla’da devam eden Bağbozumu Şenlikleri kapsamında 2 gün devam edecek konser ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.