İzmir’in Urla ilçesinde ilgiyle beklenen Urla Tarhana Şenliği hafta sonu Zeytinler Köy Meydanı’nda yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı şenlik Urla Belediyesi ve Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından yapıldı. Çeşitli etkinliklerin de yapıldığı Urla Tarhana Şenliği’nde konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla’dan geçmişten bu güne gelen gelenekleri devam ettireceklerini dile getirdi. Başkan Oğuz, Urla’da kapsamlı bir festival yapmak istediklerini ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

BURAK OĞUZ: TARHANA HER DERDE DEVA

Tarhananın dar zamanların kurtarıcı ve mutfakların olmazsa olması olduğunu kaydeden Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, farklı şehirlerde ve ülkelerde yapılan tarhananın birçok yapılış şekli olduğunu ve zevkle tüketildiğini söyledi. İçinde onlarca çeşit malzemenin olduğu tarhananın her derde deva olduğunu, kendisinin de Urla sokaklarında büyüdüğünü ve soğuk kış günlerde komşularının sıcak tarhanasını içtiğini kaydeden Başkan Oğuz, Urla Tarhana Şenliği’nde tarhanaları yapacaklarını ve hep birlikte içeceklerini ifade etti.

URLA TARHANA ŞENLİĞİ’NDE MİNİ KONSER

Urla Tarhana Şenliği’nde Urla Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu da sahne alarak mini bir konser verdi. Daha sonra tarhana kazanının başına geçen Başkan Burak Oğuz, şenliğe katılanlara tarhana çorbası ikram etti.