İzmir Urla Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali 8. kez sanatseverlerle buluştu. Festivalin kapanış töreni Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşirken, 16 sanatçı 13 dalda ödül aldı.

FESTİVALE 10 BİN KİŞİ KATILDI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Urla’nın farklı noktalarında yapılan ve sokakları tiyatro sahnesine dönüştüren Urla Tiyatro Festivali’nde 22 tiyatro oyunu sahnelendi ve 10 bin kişinin katıldığı festival 5 gün sürdü. Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen kapanış törenine Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, belediye yetkilileri, tiyatrocular, Urla ve İzmir’den sanatseverler katıldı. Urlalıların yoğun ilgi gösterdiği festivalin kapanış törenine konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, tiyatroya ve tiyatroculara desteklerinin süreceğini kaydetti ve tiyatrocular Başkan Oğuz’a desteklerinden dolayı plaket verdi. Urla Tiyatro Festivali’nin gelecek yıllarda daha etkin olmasını temenni ettiklerini dile getiren Başkan Oğuz, 5 gün süren etkinliklerde tiyatro performanslarının sanatseverler tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

URLA, KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ OLACAK

Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’ni 10 bin kişinin takip ettiğini, gelecek yıllarda daha yoğun bir ilgi beklediklerini kaydeden Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi hatırlatarak, bu doğrultuda faaliyetlerini yürüttüklerini, Urla’yı bir kültür ve sanat merkezi yapmak için adımlar atacaklarını dile getirdi. Başkan Oğuz, festival kapsamında emeği geçenlere ve festivalin tüm aşamalarında desteği olanlara teşekkür etti ve konuşmaların ardından tiyatroculara 13 farklı dalda 16 tiyatro ödülü verildi.