Urla’da yapılan Uluslararası Toprak Sahne Tiyatro Festivali, 16 Temmuz ile 20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivale Türkiye’nin farklı noktalarından tiyatro ekipleri katıldı.

HALK, TİYATRO İLE BULUŞACAK

İhlas Haber Ajansı’nın derlediği habere göre, Urla’da kortej yürüyüşü ile start alan festivalde, yürüyüşe çok sayıda tiyatro sanatçısı ve Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Kani Beko katıldı. Kortejin son durağı Urla Cumhuriyet Meydanı olurken, kortejde yer alan tiyatro oyuncuları festivale katılanları selamladı. Urla Belediyesi tarafından desteklenen festivalin açılışının konuşmasını Toprak Sahne’den Onur Çatal yaptı. Tiyatro ve sanat ekseninde değerlendirmelerde bulunan Çatal, Urla’da devam eden sanat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Urla Uluslararası Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nin bir diğer konuşmacısı Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz oldu. Tiyatro ile halkın buluşmasını sağlamak adına festivalin düzenlendiğini kaydeden Başkan Burak Oğuz, sanata destek vermeye devam edeceklerini ve her zaman sanatçıların yanında olacaklarını ifade etti. Urla Tiyatro Festivali hakkında bilgi veren Başkan Oğuz, Urla’nın Bademler, Balıklıova, Uzunkaya, Yağcılar ve Özbek köylerinde 22 tiyatro oyununun halkla buluşacağını, çok sayıda tiyatro oyuncusunun, 5 gün devam edecek etkinlikler kapsamında Urla’nın sokaklarında olacağını söyledi.

SÖYLEŞİLER VE ATÖLYELER DE OLACAK

Festivalin açılış töreninde konuşan bir diğer isim CHP İzmir Milletvekili Kani Beko oldu. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’u tiyatro festivaline verdiği destekten dolayı kutladığını dile getiren Beko, ülkemizde dik duran tiyatro sanatçılarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Tiyatro sanatçılarını istenilen düzeyde destekleyemediklerini söyleyen Beko, Türkiye ve Cumhuriyet sevgisiyle dolu insanlarla her zaman dayanışma içinde olduklarını kaydetti. Urla’da devam eden Tiyatro Festivali’nde çocuk oyunlarının yanı sıra yetişkin oyunları da sahnelenecek. Festivalde ayrıca tiyatro eğitim atölyeleri ve usta isimlerin katılacağı söyleşiler de yer alacak.