Urlalı milli oryantiring sporcusu Bircan Akpınar, geçtiğimiz sezon yapılan Türkiye şampiyonasında kendi kategorisinde gösterdiği performansla büyük farkla şampiyon olmuştu. Bu performansı ile Türkiye Milli Takımı'nda yer alan Bircan, Danimarka'da bugün başlayacak Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Bircan Akpınar, 4 Ağustos'a kadar sürecek yarışmada 7 sporcuyla birlikte Türkiye için yarışacak. Yarış başlamadan önce açıklamalarda bulunan Bircan, ülkesini temsil etmekten dolayı gurur duyduğunu ifade ederek Danimarka'dan 1.'likle dönmek istediklerini dile getirdi. 

BAŞKAN OĞUZ BAŞARILAR DİLEDİ 

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise Urla'nın bir spor bölgesi olduğunu söyleyerek her zaman sporcularına destek olduklarını belirtti. Sadece bisiklette değil, birçok spor dalında sporcularının olduğunu söyleyen Oğuz, Bircan Akpınar'ın da başarılı olacağına inandığını söyledi. Başkan Oğuz, şampiyona öncesi Akpınar'a başarı dileklerinde bulundu. 

BİRCAN AKPINAR'IN KARİYERİ

Türkiye'yi Danimarka'da temsil edecek sporculardan biri olan Bircan Akpınar, 1996 yılında Urla'da doğru. Küçük yaşlarından beri sporla ilgilenen Akpınar, jimnastik, yüzme ve oryantiring gibi birçok sporu yaptı. Ege Üniversitesi'nden mezun olan Akpınar, bölümünü 1. tamamladı. Bircan Akpınar, eğitim hayatına Ege Üniversitesi Spor Bölümleri'nde yüksek lisans eğitimi görüyor. Bircan, 2014'te Türkiye şampiyonu, 2015'te Türkiye 2.'si ve 2016'da tekrar şampiyon oldu. 2018-2019 Türkiye Bisiklet Oryantiring Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansla birinci olan Bircan Akpınar, milli takımın yolunu tuttu. Akpınar, Danimarka'da milli takımın en önemli isimlerinden biri olacak.