Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Volkwagen'in uzun süredir gündeminde olan Doğu Avrupa'ya fabrika açacağı yönündeki haberler, son dönemde artmıştı. Alman basınında yer alan haberlerde, şirketin Bulgaristan ve Türkiye arasında kaldığı ve bu iki ülkeden birini seçeceği ifade edilmişti.

BEKİR PAKDEMİRLİ'DEN MANİSA SİNYALİ

Bugün Manisa'da açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fabrikanın Manisa'ya kurulmasının gündemde olduğu sinyalini verdi. Manisa'nın önemli bir sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Pakdemirli, isim vermeden otomobil firmasının Manisa'yı seçtiğini kaydederek çalışmaların başladığını ifade etti.

İZMİR'DE KURULACAĞI İDDİA EDİLİYORDU

Alman basını, İzmir'in Torbalı ilçesinde daha önce kurulan Opel fabrikası nedeniyle teknik elemanın daha fazla olduğu, bu sebeple fabrika yarışında Türkiye'nin bir adım önde olduğunu ifade etmişti. Çıkan haberlerde, Türkiye'nin seçilmesi halinde fabrikanın da Torbalı'da yer alan Opel fabrikasına yakın bir bölgede kurulacağı kaydedilmişti. Bu fabrikanın Türkiye'ye kurulması halinde Avrupa ile Türkiye'nin ilişkilerinin kuvvetleneceğine de değinilmişti. Volkswagen'in kesin kararını Kasım ayında açıklayacağı belirtilmişti. Volkswagen yetkilileri, yaklaşık 4 ay önce Türkiye'ye gelerek görüşmelerde bulunmuştu.

FABRİKA İÇİN 2 MİLYAR EURO

Alman şirketi, kısa süre önce yaptığı açıklama ile 50 milyar Euro'luk yatırım yapmayı planladıklarını duyurmuştu. Basında yer alan haberlerde Volkswagen'in yeni fabrika yatırımı için 2 milyar Euro'ya yakın bir bedeli gözden çıkardığı belirtilmişti. Kurulması planlanan fabrika ile 2 bin kişiye istihdam sağlanacağı dile getirilmişti.