İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Köyü’nde çeşitli etkinlikler düzenlemek üzere harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, yerel kalkınma hedefi ve köy ile İzmir kültürünü buluşturmak için şenlik düzenledi. Yamanlar Köy Şenliği’ne ilgi yoğun olurken, Yamanlar Domatesi ve köylülerin ürettiği ürünler stantlarda yerini aldı.

KARŞIYAKA BELEDİYE BANDOSU SAHNE ALDI

Yamanlar Köy Şenliği, Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. tarafından düzenlendi. Karşıyaka’dan ve İzmir’in farklı ilçelerinden Yamanlar’a gelen şenlik misafirleri, şenlik kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı ve doğal ürünlerin yer aldığı stantları gezdi. Stantlarda Yamanlar halkıyla birlikte tarım kooperatifleri ve STK’lar da yer aldı. Şenliğe katılan misafirler için kafeterya hizmeti KENT A.Ş. tarafından verildi ve kültür sanat etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi yapıldı.

KODA’DAN MÜZİK ZİYAFETİ

Köy şenliğinde daha sonra ‘Palavracılar Atışması’, tiyatro ve dans gösterileri yapıldı. Çocukların da unutulmadığı şenlikte, Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi’nin organize ettiği çocuk etkinlikleri yapıldı. Şenliğin en dikkat çekici etkinliklerinden biri ise Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın (KODA) müzik ziyafeti oldu. KODA, Köy meydanında kurulan sahnede unutulmaz bir müzik dinletisi sundu.

KARŞIYAKA’DA YENİ FESTİVALLER OLACAK

Yamanlar Köy Şenliği’nin bitmesinin ardından konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yoğun ilgi gören köy şenliğinden dolayı mutlu olduklarını söyledi, Yamanlar halkına ve köy şenliğine katılanlara teşekkür etti. Karşıyaka’da yaşayan tüm vatandaşlara eşit hizmet götürülmesi için adımlar attıklarını kaydeden Başkan Tugay, ülkemizin kalkınması için tarımsal üretime dikkat çekti. Yamanlar Köyü’ne dikkat çekmek için şenlik düzenlediklerini ve Yamanlar’da vakit geçirmenin güzel olduğunu söyleyen Başkan Tugay, Karşıyaka’nın köylerinde etkinlik ve festivallere çıtayı daha da yükselterek devam edeceklerini dile getirdi.