Son dakika İzmir haberleri… İzmir’de kadınlar ve çocuklar için deniz turları başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Denize ulaşamayan kimse kalmasın” sloganıyla düzenlenen deniz etkinliklerinin ilk durağı Seferihisar Sığacık oldu.
Kentin farklı noktalarında bulunan Dayanışma ve Danışma Noktaları aracılığıyla taleplerini oluşturan vatandaşlar otobüslerle denize ulaştırıldı. Eğitim kurslarının, kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı, desteklerin ulaştırıldığı noktalarda okulların kapalı olduğu dönemde yapılan deniz gezileri özellikle çocuklarda memnuniyet yaratıyor.
İzmir’de kadınlar ve çocuklar için deniz turları
İzmir’de kadınlar ve çocuklar için deniz turları hizmeti hakkında bilgi veren Dayanışma ve Danışma Noktaları Şefi Açelya İçten, “29 Temmuz itibariyle başladık, 15 Ağustos’a kadar sürecek. Bizim 11 yerde Dayanışma Noktamız var. Bunları kapsayan 72 mahallemiz var. Buralardan hizmet alan vatandaşlarımızı her gün deniz gezisi ile buluşturacağız. Kapasitemizi artırarak bu hizmeti gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Deniz turlarına katılanlardan teşekkür
Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayten Ballı, “Hizmet çok güzel. Evde yanıyoruz, yazlığımız yok. Allah razı olsun, belediye bizi denize getiriyor” dedi.
İzmirli Gurbet Sözen ise, “Çok güzel bir ortam var. Eğleniyoruz. Hiç denize gitmemiştik, bu sefer ikinci kez geldik” diye konuştu.
Vatandaş Hayriye Olcay da, “Ben ilk defa katılıyorum. Memnunuz.” dedi.
Deniz etkinliğine çocuklarıyla birlikte katılan Zeynep Kaya, “Bu kez ikinci gelişim. Çocuklarımız çok istiyor. Maddi durumumuz olmadığı için onları denize getiremiyoruz. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
Günlük gezide yer alan minik Bilal Tufan, “Günümüz çok iyi ve eğlenceli geçiyor. Daha önce de gelmiştim. Burası çok güzel, herkes gelsin” dedi.


























