2013 yılında televizyon kanalı TV8'i 70 milyon dolar karşılığında satın alan Acun Ilıcalı'nın, bir süredir kanalı satacağı yönünde iddialar çıkmıştı. Acun Ilıcalı, konuyla ilgili sessizliğini korurken bugün yeniden bu yönde haberler çıktı. Çıkan haberlerde kanalın yüzde 50'sinden fazlasını, özel bir şirketin satın almak için anlaşma sağlandığı ifade edildi. Acun Ilıcalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kanalın satıldığı iddialarını yalanladı ancak görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Kanala yönelik ciddi tekliflerin olduğunu dile getiren Ilıcalı, henüz anlaşmanın olmadığı ve herhangi bir anlaşma olması halinde duyuru yapılacağını kaydetti. 

ACUN ILICALI, MEHMET NAZİF GÜNAL'DAN SATIN ALMIŞTI

Acun Ilıcalı, 2013 yılında TV8'in sahibi Mehmet Nazif Günal ile yaptıkları görüşme sonrasında anlaşma sağladıklarını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Satın alma işlemlerinin tamamlanması sonrası Acun Ilıcalı, kanalın tek başına sahibi olmuştu. Ünlü televizyoncu, TV8'in bir kısmını ise Doğuş Holding'e satmış ve Doğuş Holding'le kanalın ortağı olmuştu. Uzun süredir kanalı satacağı yönünde haberler çıkan Acun Ilıcalı'nın 6 ay önce Azeri ve İsviçreli şirketlerden teklif aldığı iddia edilmişti. Acun Ilıcalı, bu haberlerin ardından görüşmeleri doğrulamış ancak şirketlerin Azeri veya İsviçreli olmadığını söylemişti.

20 KİŞİYLE YOLLAR AYRILMIŞTI

Yaklaşık 6 ay önce TV8'de küçülme kararı alınmış ve 20'ye yakın personel işten çıkarılmıştı. Personellerin bir kısmının şirketle anlaşarak kanala veda ettiği belirtilmişti. Bu gelişme, kanalın satılacağı yönündeki iddiaları artırmıştı. Bununla birlikte Ilıcalı'nın TV8 nedeniyle bir süredir zarar ettiği de iddia ediliyordu.