Çukurova’da 1970’li yıllarda aşkın, kavganın ve umudun hikâyesinin anlatıldığı Bir Zamanlar Çukurova dizisinin nerede çekildiği ve Aladağ Çiftliği’nin nerede olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir Zamanlar Çukurova nerede çekiliyor? sorusunu soran dizi severler, dizinin atmosferini yakalamaya çalışıyor. Başrollerinde Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Hilal Altınbilek, Melike İpek Yalova ve Kerem Alışık’ın oynadığı dizinin yönetmen koltuğunda Murat Saraçoğlu var.

ÇUKUROVA’DA AŞKIN MÜCADELESİ

Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın yapımcılığını yaptığı Bir Zamanlar Çukurova dizisi, tüm zorluklara rağmen bir aşkın yaşatıldığı bir hikâyeye dayanıyor. ATV’de yayınlanan dizi, Çukurova’nın zorlu topraklarında, 70’li yıllarda mücadele veren karakterlerin yaşamlarına ışık tutuyor.

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA DİZİSİ ADANA’DA ÇEKİLİYOR

Bir Zamanlar Çukurova dizisi, Adana’ya çalışmak için giden 2 kardeşin hikâyesi ile başlıyor. Dizinin çekimleri Adana ve Mersin illerinin farklı noktalarında yapılıyor. Çukurova’ya odaklanan dizi için ayrıntılı bir set kurulduğunun bilgisini de verelim. Dizi 1970’lerde geçiyor.

ALADAĞ ÇİFTLİĞİ NEREDE?

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin geçtiği Aladağ Çiftliği, Adana ilinin Karaahmetli köyüne kuruldu. Başka dizilerin kullanması için de tasarlanan çiftlik, büyük bir dizi platosuna dönüştürüldü. Aladağ Çiftliği Adana Karataş taraflarında bulunuyor.

gelmiş geçmiş en iyi diziler listesi yabancı türk yerli