Kısa sürede popüler diziler arasına giren Star TV’nin Çocuk dizisinde Emine Yılmaz karakterine hayat veren oyuncu Nimet İyigün’ün kim olduğu, dizileri ve kaç yaşında olduğu yanıt buldu. Çocuk dizisi Emine kimdir? Nimet İyigün kimdir? Hangi dizilerde rol aldı ve yaşı kaç? Aramaları sıkça yapılmaya devam ediyor. Oyuncuyla ilgili tüm ayrıntılar ve oyunculuk kariyeri haberimizde cevap buluyor.

ÇOCUK DİZİSİ EMİNE KİMDİR?

Nimet İyigün’ün canlandırdığı Emine Yılmaz karakteri, Akça’nın annesi olarak karşımıza çıkıyor. Çıkarcı ve kendini düşünen bir yapıda olan Emine, dul kalmasının ardından farklı bir karaktere bürünüyor. Düzgün bir işte çalışmak yerine hayat kadını olan Emine, yaptığı iş sebebiyle kızı Akça’dan uzaklaşır. Kızını yeniden kazanmak isteyen Emine, Çocuk dizisinin önemli karakterleri arasında yer alıyor.

Saba Tümer

NİMET İYİGÜN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

1973 Ankara doğumlu Nimet İyigün, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladı. İyigün daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan İyigün, ilk kez kamere karşısına 1994 yılında, Geçmişin İzleri filmi ile çıktı. Nimet İyigün ayrıca, 2016 yılında çekilen Mehmet Salih sinema filminde de rol aldı.

TİYATRO OYUNLARINDA YER ALIYOR

Birçok tiyatro oyununda da oynayan İyigün, 2016 yılından bu güne oynadığı Huzur adlı oyunda aynı zamanda Yönetmen Yardımcısı olarak da görev yapıyor. 1.71 metre boyunda olan Nimet İyigün, Yay burcu.

Hadise

NİMET İYİGÜN DİZİLERİ

Oyuncu Nimet İyigün, 2011 yılında televizyon ekranlarında yayınlanan Hayat Devam Ediyor dizisinde canlandırdığı Belkıs karakteri ile dizi severlerin karşısına çıktı. 2016 ve 2017 yıllarında Kalbimdeki Deniz dizisinde Doktor karakterini canlandıran oyuncu, 2019 yılında başlayan Çocuk dizisinde, İsmail Hacıoğlu, Nazan Kesal, Merve Çağıran gibi oyuncularla birlikte rol alıyor ve Emine Yılmaz karakterine hayat veriyor.