ATV ekranlarında Çarşamba günleri yayınlanan, Osmanlı Devleti kurucusu Osman Gazi’nin hayatına ve dönemin olaylarına odaklanan Kuruluş Osman dizisi iddialı oyuncu kadrosu ve hikayesi ile yeni sezonda da izleyicilerle buluşuyor. Kuruluş Osman Aygül kimdir? Gerçek adı ne? Buse Arslan Akdeniz kimdir? Oynadığı diziler hangileri? Sorularına yanıt arıyor.

Başrolde Osman Bey rolü ile Burak Özçivit’in olduğu, Erkan Avcı (Nikola), Yıldız Çağrı Atiksoy (Malhun Hatun), Özge Törer (Bala Hatun), Emre Basalak (Gündüz), Burak Çelik (Kongar), Ahmet Yenilmez (Demirci Davud), Emin Gürsoy (Kumral Abdal), Yiğit Uçan (Boran) ve Çağrı Şensoy'un (Cerkutay) oyuncu kadrosunda yer aldığı Kuruluş Osman dizisinde Aygül karakterine hayat veren Buse Arslan Akdeniz’e ve canlandırdığı karaktere haberimizde yer veriyoruz.

Kuruluş Osman Aygül kimdir gerçek adı ne?

Kuruluş Osman dizisinde Aygül karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Buse Arslan Akdeniz’dir. Gönlü Osman Bey’de olan Aygül karakteri, ilk olarak Osman Bey’le evlendiğini hayal eden bir rolle karşımıza çıkmıştı. Osman Bey’in Bala Hatun ile evlenmesinin ardından büyük hayal kırıklığı yaşayan Aygül dizinin önemli karakterleri arasında yer alıyor.

Buse Arslan Akdeniz kimdir nereli kaç yaşında?

1992 İstanbul doğumlu Buse Arslan Akdeniz, tiyatro bölümü mezunudur. Oyunculuk bölümünde master yapan 29 yaşındaki oyuncu, Akasya Durağı’nda canlandırdığı karakter ile tanındı. Yalan Dünya, Benim Hala Umudum Var, Bizim Okul, Kertenkele, Kocamın Ailesi ve Aşk Yalanı Sever yapımlarında çeşitli roller üstlenen Buse Arslan Akdeniz, Ateş Böceği ve Kocaman Ailem yapımlarında da yer aldı. Tecrübeli oyuncu, Kuruluş Osman dizisinde Aygül karakterini canlandırıyor.

özge törer evli mi, sevgilisi kim