Kuruluş Osman dizisinde Samsa Çavuş karakterini canlandıran oyuncu dikkatleri üzerine çekti. Dizinin en merak edilen karakterleri arasında yer alan Samsa Çavuş karakteri, en çok aranan başlıklar arasına da girdi. Kuruluş Osman Samsa Çavuş kimdir? Kim oynuyor, gerçek adı ne, İsmail Hakkı Ürün kimdir, nereli, kaç yaşında? Soruları yanıt arıyor. Oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel, Alma Terzic ve Özge Törer’in rol aldığı Kuruluş Osman dizisinin önemli karakterleri arasında olan Samsa Çavuş’a dair ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

KURULUŞ OSMAN SAMSA ÇAVUŞ KİMDİR? GERÇEK ADI NE?

Kuruluş Osman dizisinde Samsa Çavuş karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı İsmail Hakkı Ürün’dür. Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi’nin silah arkadaşı olan ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda hizmeti olan Samsa Çavuş, Osmanlı tarihinde Çavuş unvanını kullanan ilk kişi olarak biliniyor. 1330 tarihinde vefat eden Samsa Çavuş’un kabri Mudurnu yakınlarında bulunuyor.

İSMAİL HAKKI ÜRÜN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1976 yılında doğan İsmail Hakkı Ürün İstanbulludur. 43 yaşında olan, 80’li yılların sonunda Konya Anadolu Sahnesi’nde tiyatro çalışmaları yapan ve Konya’nın TV kanalı Kon TV’nin kuruluşunda yer alan İsmail Hakkı Ürün, aynı kanalda 1995 yılına kadar program yapımcılığı görevinde bulundu.

İSMAİL HAKKI ÜRÜN FİLMLERİ

1990’lı yolların sonunda Almanya’da bir film akademisinde belgesel sinema eğitimi gören ve Türkiye’ye döndükten sonra Recep İvedik, Sakarya Fırat, Hür Adam, Sümela’nın Şifresi, Uzun Hikaye ve Moskova’nın Şifresi sinema filmlerinde rol alan İsmail Hakkı Ürün, Fırat Kenarında Yüzen Kayıklar filminin de yapımcısı oldu. Popüler oyuncu Kuruluş Osman dizisinde Samsa Çavuş karakterini canlandırıyor.

özge törer