Kuruluş Osman dizisi izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Kısa zamanda büyük bir hayran kitlesine sahip olan dizinin oyuncuları da popüler oldu. Kuruluş Osman dizisinde Sofia (Sofya) karakterine hayat veren oyuncu da bunlardan biri. Kuruluş Osman Sofia (Sofya) kimdir? Gerçek adı ne? Alma Terzic kimdir? Nereli? Filmleri ve dizileri nelerdir? Soruları yanıt arıyor. Başrolünü Burak Özçivit’in oynadığı, oyuncuları arasında Ragıp Savaş, Özge Törer, Buse Arslan Akdeniz ve Aslıhan Karalar olan Kuruluş Osman dizisinin önemli oyuncuları arasında yer alan Alma Terzic’e dair merak edilenler haberimizde yanıt buluyor.

KURULUŞ OSMAN SOFİA (SOFYA) KİMDİR? GERÇEK ADI NE?

Kuruluş Osman dizisinde Sofia (Sofya) karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Alma Terzic’tir. Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde Handan Sultan karakterini, Savaşçı dizisinde Pia rolünü, Nöbet dizisinde Jennefer karakterini canlandıran Alma Terzic, Kuruluş Osman dizisinde Sofia (Sofya) rolü ile izleyicinin karşısına çıktı.

ALMA TERZİC KİMDİR?

1987 Bosna Hersek doğumlu olan Alma Terzic, Saraybosna Sanat Akademisi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. 7 yaşından bu güne oyunculuk yapan Alma Terzic, 60’tan fazla tiyatro oyununda sahneye çıktı. Angelina Jolie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu “Kan ve Aşk” sinema filminde rol alan, ardından The Maus, Snow, Türk İşi Dondurma, Muhteşem Yüzyıl: Kösem yapımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Alma Terzic, Türkiye’de 9 TV dizisinde ve 4 sinema filminde rol aldı.

ALMA TERZİC NERELİ?

Oyuncu Alma Terzic Zenica Bosna Herseklidir. 5 yıldır İstanbul’da yaşayan Alma Terzic, Boşnakça, İngilizce, Rusça ve Türkçe dillerini biliyor.

özge törer