Şair ve Yazar Yılmaz Odabaşı, sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Twitter hesabından gündeme dair paylaşımlar yapan Odabaşı’nın hedefinde Fenomen ve Youtuber Danla Bilic vardı.

YILMAZ ODABAŞI’DAN DANLA BİLİC’E TEPKİ

Danla Bilic’in 790 retweet ve 22 bin 500 beğeni alan “Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay” yazılı paylaşımına tepki gösteren Odabaşı, ne yazarsa yazsın Danla Bilic’in 22 bin beğeni alan tek kelimesi kadar etkili olamayacağını bildiğini yazdı. Bir süre önce Türkiye’yi terk ederek başka bir ülkeye yerleşen Odabaşı, bu ülkede (Türkiye’de) sessizliğin daha makul ve daha haklı bir itiraz biçimi olduğunu düşündüğünü yazdı. Yılmaz Odabaşı’nın bu paylaşımı yüzlerce yorum, 4 bin paylaşım ve 59 bin beğeni aldı. Gelen yorumlara “Müthişsiniz” diyerek teşekkür eden Odabaşı, daha sonra Twitter’dan konuyla ilgili yeni paylaşımlar yaptı.

ODABAŞI: “YANLIŞ ANLAŞILDIM” DEDİ

Paylaştığı “Müthişsiniz” sözünün yanlış algılandığını, magazinden, sığlıktan bıkmış duyarlı kitlenin tepkisine “Müthişsiniz” dediğini, gelen beğeni sayısını başarı sayarak övünmediğini yazan Yılmaz Odabaşı, yaklaşımının, insanların magazinel vasatlığa karşı hassasiyetini takdir etmesi şeklinde okunması gerektiğini paylaştı. Danla Bilic hakkında yazdığı yorumunun ve insanların paylaşımına gösterdiği duyarlılığın şahsına değil, magazinel vasatlığa, ucuzluğa ve günümüzün ucuz estetik algısına tokat gibi bir rest olduğunu yazdı. Meselenin nicelik değil nitelik olduğunu kaydeden Odabaşı, paylaşım oranlarına bakarak kendisinin de var olduğunun ortaya çıktığını yazdı.