Son haftaların en popüler isimleri arasında yer alan Ali Babacan, hayatı, geçmişi ve biyografisi ile merak konusu oldu. Kurucuları arasında yer aldığı AK Parti’den istifa eden mühendis, ekonomist ve işadamı ve politikacı Ali Babacan kimdir? Ali Babacan aslen nereli? Yeni parti kuracak mı? Biyografi bilgileri nedir? Ailesi ve eşi kim? Kaç yaşında ve ne mezunu? Soruları önemli bir yer kaplıyor. Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği iddia edilen ancak Davutoğlu’ndan ayrı parti çalışmaları yapan bir isim olarak biliniyor. Ali Babacan’ın yeni partisi, açıklamaları ve kim olduğu haberimizde yanıt buluyor.

ALİ BABACAN KİMDİR? BİYOGRAFİ BİLGİLERİ

1967 yılında Ankara’da doğan Ali Babacan, Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından mezun olduktan sonra Amerika’ya gitti ve eğitimine orada devam etti. 1992 ve 1994 yıllarında Amerika’da finans sektöründe çalışmaya başlayan, 1994 yılında Türkiye’ye dönerek Ankara’da özel sektörde iş hayatına devam eden Ali Babacan, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi kurucuları arasında yer aldı. AK Parti hükümetlerinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Ali Babacan, daha sonra Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği Başmüzakereci görevlerini üstlendi. Daha sonraki AK Parti hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Ali Babacan, 2018 yılında yapılan seçimlerde milletvekili adayı olmadı ve 2019 yılının Temmuz ayında AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

volkan konak evli mi, eşi kim, çocuğu var mı

ALİ BABACAN KAÇ YAŞINDA? NE MEZUNU?

Ali Babacan 52 yaşındadır. 1985 yılında TED Ankara Koleji’nden, 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Ali Babacan, önemli bir bursla gittiği Amerika’da Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme yüksek lisansı yaptı.

ALİ BABACAN ASLEN NERELİ?

Ali Babacan aslen Ankara Şereflikoçhisarlıdır. İlçeye bağlı Demirmenyolu köyü nüfusuna kayıtlı olarak görünmektedir.

ALİ BABACAN’IN YENİ PARTİSİ’NİN ADI NE?

Ali Babacan’ın yeni parti kuracağı, hem kendi açıklamaları, hem de yakın çevresinde bulunanlar tarafından yapılan açıklamalar ile daha da belirginleşti. Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına da 26 Kasım 2019 Salı günü katılacak olan Ali Babacan’ın, bu programda yeni parti çalışmalarına dair önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Ali Babacan’ın yeni partisinin adının Akıl ve Bilim Partisi olacağı iddia ediliyor. Kısa adı AB olacak parti ile Avrupa Birliği’ne vurgu yapılması amaçlanıyormuş.

dr. ayça kaya sayarak zayıflama

ALİ BABACAN’IN AİLESİ VE EŞİ KİM?

Ali Babacan’ın eşi Ülkü Zeynep Babacan’dır. 3 çocuğu olan Ali Babacan’ın babası Hilmi Babacan büyük bir tekstil firmasının sahibidir. Ali Babacan’ın ayrıca 3 kız kardeşi var.