İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aslen nereli olduğu, memleketi, hayatı, kim olduğu ve eşinin kim olduğu sorularına yanıt aranıyor. Ekrem İmamoğlu nereli? Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu’nun boyu kaç? Ekrem İmamoğlu’nun eşi kim sorularının cevabı bulundu. 27 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Ekrem İmamoğlu, işadamı ve siyasetçi kimliği ile tanınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterildikten sonra 2004 – 2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı olan, bu sayede geniş çevrelerce tanınan Ekrem İmamoğlu siyasete Anavatan Partisi’nde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun itirazları neticesinde görevden alınan, 23 Haziran’da seçimlerin tekrarlanması ile yeniden seçilen ve mazbatasını alan İmamoğlu, büyük bir başarı grafiği ortaya koydu. Boyu 1,83 cm olan ve 2008 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi saflarında siyaset yapan Ekrem İmamoğlu’un memleketi ve yaşamına dair detaylar ortaya çıktı.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970 tarihinde Hasan İmamoğlu ve Hava İmamoğlu’nun oğlu olarak Trabzon şehrinin Akçaabat ilçesine bağlı olan Cevizli Köyü’nde dünyaya geldi. 50 yaşında olan Ekrem İmamoğlu, 4 yaşında iken ailesi ile birlikte Yıldızlı Köyü’ne taşındı. Trabzon Lisesi’nden mezun olan ve daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazanan İmamoğlu, kaydını buradan Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İşletme Bölümü’ne aldırdı. KKTC’de 2 yıl eğitim gören ve İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yapan İmamoğlu, İngilizce İşletme Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu. 1990’lı yıllarda Güngören’de bulunan İmamoğlu Akçaabat Köftecisi’ni işleten Ekrem İmamoğlu, 2001 yılında gıda sektöründen çekildi. 2009 yılında CHP’nin Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 2014 yılında CHP’nin adayı olarak girdiği seçim yarışı sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak seçildi. Yapılan son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bu görevine devam ediyor.

EKREM İMAMOĞLU NERELİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aslen Trabzon Akçaabatlıdır. Akçaabat ilçesinin Cevizli Köyü’nde doğan İmamoğlu, 4 yaşından sonra Yıldızlı Köyü’nde yaşamıştır.

EKREM İMAMOĞLU’NUN EŞİ KİM?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’dur. Ekrem İmamoğlu ile Dilek İmamoğlu 1994 yılında tanıştı ve 18 Kasım 1995 tarihinde evlendi. Çiftin Mehmet Selim, Semih ve Beren adında 3 çocuğu var.

EKREM İMAMOĞLU’NUN BÜYÜKŞEHİR İCRAATLARI

  • İstanbul’da su fiyatına ve aylık öğrenci kartı ücretlerine indirim yaptı.
  • 0-4 yaş arası çocuklu annelere toplu ulaşımın ücretsiz olması ile dini ve resmi bayramlarda ulaşımın ücretsiz olmasını sağladı.
  • İBB meclis oturumlarını canlı yayınlamaya başladı
  • T.C. ibaresini belediye binasının girişine ve kurum içi tabelalara yeniden ekletti.
  • Uzun yıllardır tartışmalara neden olan Esenler Otogarı’nın otopark işletmesini İSPARK’a devretti. Otogarın kullanılmayan alanları temizletti, birçok tedbir aldı ve güvenliği arttırdı.
  • Kemerburgaz Kent Ormanı’nı vatandaşların kullanımına açtı.
  • İstanbul’da hafta sonları 24 saat ulaşım hizmeti verilmesini sağladı.
  • İhtiyaç sahibi ailelere süt dağıtılmaya başlandı.
  • İstanbul’da 30 bin üniversite öğrencisine burs verilmeye başlandı.
  • Adalar’da fayton kullanımına son verdi.
  • Su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen aileler için askıda fatura uygulamasını başlattı.
  • Fatih Sultan Mehmet’in 3 tablosundan biri olan Bellini tarafından yapılan tabloyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi 6,5 milyon TL’ye satın aldı.