Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör unsurlarını temizlerken ABD ve Rusya ile de güvenli bölge konusunda anlaşma sağladı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisini terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in "manevi oğlu" olarak nitelendiren basketbolcu Enes Kanter'den şoke eden sözler geldi. ABD'de CNN canlı yayınına katılan FETÖ'cü Enes Kanter, Türkiye'nin Suriye'de bebekleri öldürdüğü iddiasında bulundu. Kanter, şu ifadeleri kullandı: 

"Benim onu çağımızın Hitler'i olarak adlandırmamın bir nedeni var. Suriye'de onlarca masum Kürt ve insanlık trajedisi görüyorsunuz. Suriye'de olan her şey insanlık trajedisidir. Onlarca masum erkek, kadın, bebek ölüyor. Türkiye, Suriye işgalini durdurmalı ve sahada DAEŞ militanlarıyla çalışmayı durdurmalıdır."

BABASI ENES KANTER'İ EVLATLIKTAN REDDETMİŞTİ

Darbe girişimi sonrası takındığı tavır nedeniyle Türk milletinin tepkisini çeken FETÖ'cü Enes Kanter'i babası da evlatlıktan reddetmişti. Enes Kanter'in babası Mehmet Kanter, oğlunun terör örgütü tarafından hipnotize edildiğini ve kullanıldığını söylemiş, kendisini vazgeçirmeye çalıştıklarını ancak ikna edemediklerini ifade etmişti. El yazısıyla mektup yayınlayan Mehmet Kanter, böyle bir çocuğu olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından özür dilemişti. FETÖ'cü Enes Kanter ise bu mektup sonrası yaptığı açıklamada "Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun" ifadelerini kullanmıştı.