Televizyon programlarının konuğu olarak gündeme dair önemli tespitlerde bulunan Gülay Yedekçi, son günlerin en merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Gülay Yedekçi kimdir, aslen nereli, evli mi, eşi Mehmet Arslan kimdir, hangi parti sorularını soran izleyiciler, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili hakkında detaylı bilgi öğrenmek istiyor. Mimar olan Gülay Yedekçi’ye dair tüm detaylar haberimde yer alıyor.

GÜLAY YEDEKÇİ KİMDİR?

Gülay Yedekçi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilidir. 1976’da İstanbul’da doğan ve mimarlık eğitimi gören Gülay Yedekçi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktora yaptı. 1996’da kendi mimarlık ofisini kuran ve çeşitli projelere imza atan Gülay Yedekçi, bir üniversitede öğretim üyesi, ardından bölüm başkan yardımcısı ve dekan yardımcısı oldu. Kentsel Dönüşüm konusunda uzman olan Yedekçi, çeşitli konferans ve etkinliklerde yaptığı konuşmalar ve tespitlerle tanınmaktadır. Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Başkanlığı’nda başlayan, bir dönem Fatih Belediyesi’nde meclis üyeliği de yapan Gülay Yedekçi, bir çok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında ve önemli projelere imza atmasında da yer aldı. Mimarlar Odası’nda genel kurul delegesi olan ve 2014 yılında en iyi mimar ödülü de alan Gülay Yedekçi’nin yayınlanmış 4 kitabı bulunuyor.

pınar altuğ eşi kaç yaşında

GÜLAY YEDEKÇİ NERELİ?

İstanbul doğumlu olan Gülay Yedekçi aslen Malatya Arapgirlidir. Gülay Yedekçi’nin babası Turgut Yedekçi, annesi Hatice Yedekçi’dir. Ekolojik Kadın Köyü Projesi’nin de mimarı olan Gülay Yedekçi, Genç Akademisyenler Hareketi kurucusu ve başkanıdır.

Gülay Yedekçi evli mi?

CHP İstanbul Milletvekilliği yapan Gülay Yedekçi evli değildir. Yedekçi geçtiğimiz yıllarda boşandı ve eski eşi tarafından kendisine açılan dava ile gündeme geldi. Yedekçi'nin eski eşi Mehmet Arslan, 2 çocuğunun velayetini alan Yedekçi'nin çocukları kendisine karşı doldurduğunu ve göstermediğini iddia ederek velayet başvurusunda bulunmuştu.

Ayça Kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi, zayıflama sırları

Gülay Yedekçi eski eşi Mehmet Arslan kimdir?

CHP'li Gülay Yedekçi'nin eski eşi Mehmet Arslan şehir planlayıcısıdır. Çift 2015 yılında boşanarak yollarını ayırdı. Mehmet Arslan, çocuklarının velayetinin kendisine verilmesi için bir hukuk mücadelesi başlatmış ve yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti.

Gülay Yedekçi hangi parti üyesi?

Gülay Yedekçi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesidir. Yedekçi, CHP'den 25. ve 26. dönem milletvekilliği yapmıştır.

Fizyoterapist Zafer Aksungur muayene ücreti 2021, kimdir