İYİ Parti’yi kurduktan sonra Türkiye’de siyasi dengeleri önemli ölçüde değiştiren ve açıklamaları ile her zaman gündemde olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, vatandaşların yakından takip ettiği politikacılardan biri olmayı sürdürüyor. Katıldığı televizyon programlarında ve siyasi çalışmalarda yaptığı açıklamalar günlerce tartışılan Meral Akşener’in hayatı ve geçmişi merak ediliyor. Meral Akşener kimdir, nereli, kaç yaşında, gençliği nasıl, eşi kim? Sorularını soran vatandaşlar, Meral Akşener’in yaşamına ilişkin ayrıntıları öğrenmek istiyor. Bir dönem İçişleri Bakanlığı da yapan Meral Akşener hakkında merak edilenleri haberimizde cevaplıyoruz.

MERAL AKŞENER KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

İYİ Parti lideri Meral Akşener 1956 Kocaeli doğumludur. İzmit Gündoğdu Köyü’nde doğan Meral Akşener 63 yaşındadır. Baba adı Tahir Ömer, anne adı Sıddıka olan ve Bursa Kız Öğretmen Lisesi’nde eğitim gören Meral Akşener İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

dr. ayça kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi

MERAL AKŞENER NERELİ?

Meral Akşener İzmit Kocaelilidir. Gündoğdu Köyü doğumlu Meral Akşener’in ailesi aslen Yunanistan Selanik’ten mübadeleyle gelmiş ve Kocaeli’ye yerleşmiştir.

MERAL AKŞENER’İN GENÇLİK YILLARI

1979 yılında (23 yaşında) öğretmen olarak çalışmaya başlayan ve 1982 yılına kadar bu mesleğe devam eden Meral Akşener, 1982 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora yapan, daha sonra Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders veren Akşener, Kocaeli Üniversitesi’nde bölüm başkanlığı da yaptı.

MERAL AKŞENER’İN SİYASİ YAŞAMI

1995-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Milletvekili olan Meral Akşener, 1996 – 1997 yılları arasında İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. AK Parti’nin kuruluş aşamasında partide yer alan, kısa süre sonra ayrılan, 2007 – 2011 ve 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili olan Akşener, 2017 yılında İYİ Parti’yi kurmuş ve genel başkanlığını yapmıştır. Akşener, 2018 yılında yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı da olmuştu.

volkan konak evli mi, eşi kim, aslen nereli

MERAL AKŞENER’İN EŞİ KİM?

Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener’dir. Makine Mühendisi olan Tuncer Akşener’in eski Maocu olduğu biliniyor. Meral Akşener’in Fatih Akşener adında bir oğlu var.