Asıl mesleği avukatlık olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı / AR-Ge Başkanı ve İzmir Milletvekili olan Hamza Dağ’ın kim ve aslen nereli olduğu, biyografisi ve hayatı hakkındaki detaylar araştırılmaya devam ediyor. İzmir Milletvekili Hamza Dağ nereli? Hamza Dağ kimdir, biyografi bilgileri nedir? Sorularının yanıtı ortaya çıktı. Gündemdeki gelişmeleri hem sosyal medya sayfaları aracılığı ile yorumlayan hem de ana haber bültenlerine çıkarak önemli açıklamalar yapan Hamza Dağ, Türkiye’nin farklı noktalarından vatandaşların sıkça arattığı bir siyasetçi oldu. Gündemdeki gelişmelere en hızlı reaksiyon gösteren politikacılardan olan Hamza Dağ, hem İzmir özelinde hem de Türkiye genelinde devam eden tartışmalara katılıyor ve gündemi belirleyen tespitlerde bulunuyor. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın yaşamına dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Hamza Dağ

HAMZA DAĞ KİMDİR?

İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’da dünyaya geldi. 1996’da Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan, lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000 yılında tamamlayan Hamza Dağ, Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda başladığı siyasi hayatına, yönetim kurulu üyesi, seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı olarak devam etti. 2008 yılında İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen, 2011 tarihinde yapılan seçimlerde ise 24. Dönem İzmir Milletvekili olan Dağ, 25, 26 ve 27. Dönemlerde de İzmir Milletvekili seçildi. TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yapan, 2014 yılından sonra AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olan Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Başkan Yardımcısı oldu. 2017 yılında AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Hamza Dağ, yaptığı açıklamalar ve çıkışlar ile gündemde kalmayı sürdürüyor.

İZMİR MİLLETVEKİLİ HAMZA DAĞ NERELİ?

İzmir Milletvekili Hamza Dağ aslen Balıkesir Sındırgılıdır. Balıkesir Sındırgı nüfusuna kayıtlı olan İzmir Milletvekili Hamza Dağ Manisa’nın Demirci ilçesinde doğmuştur. Hamza Dağ evlidir ve 4 çocuk babasıdır. Baba adı Resul, anne adı Hacer olan İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bir dönem serbest avukat olarak çalışmış ve Değişim Avukatlar Grubu’nun kurucusu olmuştur. Orta düzeyde İngilizce bilen Hamza Dağ, aynı düzeyde Arapça’da bilmektedir.

son dakika izmir haberleri