Türkiye’de gündem oluşturan açıklamalar yapan Mehmet Metiner, son haftaların en çok konuşulan isimleri arasında yerini aldı. Mehmet Metiner kimdir? Mehmet Metiner nerelidir? Hayatı ve siyasi geçmişi nedir? Hangi gazetede yazıyor? Soruları sıklıkla soruluyor. Mehmet Metiner’e dair tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

MEHMET METİNER KİMDİR? NEREDE YAZIYOR?

1960 Adıyaman doğumlu Mehmet Metiner, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Girişim, Yeni Zemin ve Sözleşme dergilerini yöneten, ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Mehmet Metiner, Fazilet Partisi’nin bir dönem genel başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Recai Kutan’ın da danışmanlığını yapmıştır. 2000 ve 2001 yıllarında Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Genel Başkan Yardımcısı olan Metiner, 2011 ve 2015 seçimlerinde AK Parti Adıyaman Milletvekili oldu. Mehmet Metiner, Star gazetesinde köşe yazılarına devam ediyor.

doktor ayça kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi

MEHMET METİNER NERELİ?

Politikacı ve yazar Mehmet Metiner Adıyamanlıdır. 59 yaşında olan Metiner, siyasete Refah Partisi’nde başladı. Ardından HADEP saflarında siyaset yapan Metiner, siyasi hayatına AK Parti ile devam etti. AK Partiden de ayrılan Metiner, köşe yazarlığına devam ediyor ve tartışma programlarında gündemi değerlendirmeyi sürdürüyor.

volkan konak evli mi, eşi kim, boyu kaç, hangi burç