Prof. Dr. Mümtaz Soysal yaşamını yitirdi. Bir dönemin Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal, anayasa profesörü olarak tanınıyordu. Üniversitede anayasa hukuku derslerine giren, Ankara Üniversite’nde dekanlık yağan ve siyasetçi kimliği ile önemli icraatlarda bulunan Prof. Dr. Mümtaz Soysal kimdir? Mümtaz Soysal öldü mü? Kitapları ve hayatı gibi aramalar sıkça yapılıyor. Mümtaz Soysal’a dair tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor. Uzun zamandır Alzheimer tedavisi gören Mümtaz Soysal’ın İstanbul’da yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

MÜMTAZ SOYSAL KİMDİR?

Mümtaz Soysal 1929 Zongulgal doğumlu. Galatasaray Lisesi’nde okuyan, daha sonra Ankara Üniversite Siyasi Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Soysal, aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’nden de mezun oldu. Doktora çalışmasını 1958 yılında bitiren ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Anayasa Hukuku Profesörü unvanı ile uzun yıllar ders veren Prof. Dr. Mümtaz Soysal, 1961 yılında CHP temsilcisi olarak Anayasa Komisyonu’nda üyelik yaptı. 1969 yılında profesör unvanı alan Soysal, 1971 yılında dekan oldu. Gözaltına alınıp tutuklanan, 6 yıl 8 ay hapis yatan Soysal, toplam 14,5 ay Mamak Cezaevi’nde kaldı.

MÜMTAZ SOYSAL 90 YAŞINDA ÖLDÜ

Cezaevi yıllarının devam ettiği sırada yazar olan Sevgi Soysal ile evlenen Mümtaz Soysal, Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’den seçilen ilk ve son genel sekreteri de olmuştur. Bir süredir Alzheimer tedavisi gören Soysal 90 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın Defne Soysal ve Funda Soysal adında 2 kızı bulunuyor.

dr. ayça kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi