Ekrem İmamoğlu ile İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kavgasının fitilini ateşleyen isim olarak bilinen Necati Özkan kimdir? Kahraman’ın Yolculuğu kitabı ile diğer kitapları nelerdir ve Necati Özkan nerelidir? Soruları sıkça soruluyor. Üstü örtülmeye çalışılan ancak Kahraman’ın Yolculuğu kitabı ile yeniden alevlenen belediye-parti kavgasının aktörü Necati Özkan’ın kim olduğuna daha yakından bakalım.

GÖRÜŞLERİNDEN DOLAYI EMEKLİ EDİLDİ

1960 Ankara doğumlu Necati Özkan, askeri lise okudu ve 1981 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. Sol görüşleri sebebi ile 1983’de emekli edilen Necati Özkan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam etti ve reklam firmasında çalışmaya başladı. ODTÜ’de işletme bölümü okuyan Necati Özkan, Öykü Reklam Ajansı’nı 1985 yılında kurdu.

KILIÇDAROĞLU İLE DE ÇALIŞTI

Önemli markalara ve kurumlara kampanyalar hazırlayan ve reklam hizmetleri veren Necati Özkan, siyasetçilere de seçim kampanyaları hazırladı. Şu an Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı seçim kampanyasını da Necati Özkan yürüttü. Siyasi kampanyalara ağırlık veren ve yaptığı etkin çalışmalarla ödüller kazanan Necati Özkan, İzmir EXPO 2020 Projesinde de yer aldı.

KAHRAMAN’IN YOLCULUĞU KİTABINI YAZDI

Siyasi liderlere, adaylara ve siyasi partilere danışmanlık hizmeti veren ve seçim kampanyaları hazırlayan Necati Özkan, 2019 İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ile çalıştı. Üniversitelerde reklamcılık ve kampanyalar başlıkları ile dersler de veren Necati Özkan’ın Kahraman’ın Yolculuğu kitabı dahil 4 kitabı bulunuyor. Pelin Özkan ile evli olan Necati Özkan’ın bir oğlu ve bir kızı var.