Amerika Birleşik Devletleri'nde 15 yıl önce basılan bir kitapta yer alan ifadeler, koronavirüs salgınıyla mücadele eden dünyayı şaşkına çevirdi. Kehanetler Kitabı ismiyle yayınlanan ve ABD'li medyumlar Sylvia Brown ve Lindsay Harrison tarafından yazılan kitapta, koronavirüs salgınına çok benzer bir hastalıktan bahsedildi.

Kitabın 210. sayfasında yer alan hastalığın tanımında, akciğerleri ciddi oranda etkileyen ve tedaviye direnen virüs nedeniyle ortalıkta ameliyat maskesi ve plastik eldivenlerle dolaşan çok fazla kişinin görüneceği ifadeleri yer aldı. Kitapta, hastalığın bir kış boyunca paniğe sebep olacağı ve 10 yıl içinde kendiliğinden kaybolacağı iddia edildi.

Kitapta yer alan ifadeler şu şekilde:

 "2020'lerde, akciğerleri ve bronşları ciddi oranda etkileyen, tedaviye ise zalimce direnen zatürre benzeri bir hastalığın patlaması nedeniyle ortalıkta ameliyat maskeleri ve plastik eldivenlerle dolaşan çok daha fazla insan göreceğiz. Hastalık hakkında kafa karıştırıcı olan şey ise; bir kış boyunca müthiş bir paniğe yol açtıktan sonra, on yıl içerisinde hem sebeplerini hem de tedavisini gizemli bırakarak tamamen ortadan kaybolması olacak."