Türkiye'de soğuk havaların yavaş yavaş etkili olmasıyla birlikte, soğuk algınlığı vakaları çoğalmaya başladı.. Hayatınızda ufak değişiklikler yaparak, gripten korunabilirsiniz. Siz de gripten korunmanın yollarını arıyorsanız, cevabı haberimizde bulabilirsiniz.

GRİPTEN KORUNMANIN YOLLARI

Özellikle gün içinde toplu taşıma araçlarıyla hareket ediyorsanız, otobüs ve minibüs demirlerine pek fazla dokunmamaya çalışın. Bunların yanı sıra ortak kullanımı olan cihazlarla çok fazla temas kurmayın. Mikroplar, en fazla ellerimizden birbirimize bulaştığı için sık sık ellerinizi yıkayın. Hastalık karşısında bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışın. Glutathione, D3 vitamini, Sambucol ve probiyotik kullanmaya özen gösterin. Yalnız soğuk algınlığından korunmak için günlük tavsiye edilen miktarı aşmamaya dikkat edin.

BOL BOL SU İÇİN

Soğuk algınlığından korunmanın en önemli yollarından biri, bol bol su tüketmek. Soğuk hava nedeniyle güçsüz düşen vücut direncinizi sık sık su içerek toparlayabilirsiniz. Özellikle kar yağışlı günlerde güneşi görmek kolay değil ancak gözleriniz dışarıda olsun. Güneş ışığını gördüğünüz an kendinizi dışarıya atmaya çalışın. Birkaç dakika da olsa güneş ışığından faydalanın.

Sağlık Bakanlığı, artan grip vakalarıyla ilgili geçtiğimiz dönemde açıklama yapmış ve "Grip hasta sayılarındaki artış olağan bir durum olup geçmiş grip sezonları ile kıyasladığımızda benzer olduğu görülmektedir" ifadelerini kullanmıştı.