Koronavirüse karşı tüm dünyanın savaşı devam ederken uzmanlardan "Gerekli olmadıkça evden çıkmayın" uyarıları sürüyor. En çok temas yoluyla bulaşan koronavirüsle ilgili Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık'tan açıklama geldi.

Dr. Işık, yaptığı açıklamada virüsun daha çok kapalı ve ortak alanlarda bulaştığını ifade ederek en tehlikeli bölgelerin kapı kolları, asansör düğmeleri, tuvalet ve banyo gibi ortak kullanım alanları olduğunu ifade etti.

Bu bölgelere dokunduktan sonra ellerin en az 20 saniye boyunca doğru şekilde yıkanması gerektiğinin altını çizen Dr. Işık, virüsün öksürme ve hapşırma yoluyla bulaştığını da kaydetti.

ÖZEL LABORATUVARLARIN KORONAVİRÜS TESTİ FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

Solunum rahatsızlığı bulunan kişilerin koronavirüse yakalanması halinde hastalığı daha ağır geçirdiğini dile getiren Dr. Merda Erdemir Işık, bu dönemde tokalaşma, öpüşme ve sarılma gibi davranışlardan uzak durulması gerektiğini tavsiye etti.

Salgının önüne geçilebileceğini ifade eden Dr. Işık, eve girildiğinde ellerin yıkanması, kıyafetlerin 60-90 derece arasında yıkanması, eve ayakkabıyla girilmemesi ve ortak alanların çamaşır suyu ile temizlenmesinin virüsün yayılma ihtimalini de azalttığını söyledi.