Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı, son genelgeyle birlikte özel ve vakıf hastaneleri pandemi hastanesi ilan etti. Bu genelgeye göre koronavirüsü şüphesi olan tüm vakalar, devlet hastanelerinin yanı sıra özel ve vakıf hastaneleri tarafından kabul edilecek ve tedavi altına alınacak. Peki Pandemi hastanesi nedir, pandemi hastaneleri hangileri oldu? İşte detaylar...

PANDEMİ HASTANESİ NE DEMEK

Pandemi hastanesi, çok fazla kişiye yayılan hastalıklarla mücadele etmek için belirlenen hastanelere verilen isimdir. Enfeksiyon hastalıkları, klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları ve iç hastalıkları uzmanından en az ikisinin bulunduğu ve yoğun bakam yatağı bulunan hastaneler, pandemi hastanesi olarak kabul edilir. Dünya Sağlık Örgütüne göre nüfusun daha önce maruz kalmadığı hastalığın ortaya çıkması, çok fazla kişiye bulaşması ve kolayca - devamlı olarak yayılması, pandemi hastalığı olarak kabul ediliyor.

HANGİ HASTANELER PANDEMİ HASTANESİ OLDU?

Sağlık Bakanlığının son genelgesine göre devlet hastanelerinin yanı sıra vakıf hastaneleri ve özel hastaneler pandemik hastane olarak kabul edildi.

Bugüne dek pandemi hastalığı olarak kara veba, kolera, grip, tifo ve domuz gribi kabul edilmişti.