Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’na 32 bin personelin alınacağı duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı personel alımı 2020 ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı 2020 ne olacak? Soruları yanıt buldu. Sağlık Bakanlığına 14 bin sürekli işçi alımı ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. İşe alınacak kadroların branş dağılımları belli oldu. Personel alımının ÖSYM AİS giriş ekranı üzerinden yapılacağı, sürekli işçi alımının ise İŞKUR üzerinden gerçekleşeceği açıklandı. 18 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 14 bin sürekli işçi alımı başvuruları 26 Mart’ta başlamıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak personelin ne zaman açıklanacağı soruları da yapılan duyuru ile yanıt bulmuş oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları 30 Mart 2020 Pazartesi günü, sözleşmeli personel başvuruları ise 1 Nisan 2020 Çarşamba günü bitecek. Başvurular ÖSYM AİS ve İŞKUR üzerinden gerçekleşecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI 2020 DETAYLARI

Sağlık Bakanlığı’nda temizlik, koruma, güvenlik hizmetleri ile klinik destek elemanı, aşçı kadrolarında istihdam edilecek olan 14 bin sürekli işçi alımının duyurusu Resmi Gazete’de yapılmıştı. Açıklanan işçi alımı duyurusuna göre, 10 bin 998 temizlik görevlisi, 2 bin güvenlik görevlisi, 1000 klinik destek elemanı ve 2 aşçı alınacak. Başvuruların ise 30 Mart’a kadar İŞKUR sitesi üzerinden yapılabileceği duyuruldu. İşçi alımlarının illere göre yapılacağı, yapılan başvurularda ise kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adreslerinin dikkate alınacağı duyuruldu. Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri ve bir meslek için başvuru yapabilecekler.