Koronavirüs salgını nedeniyle birçok resmi kurum tarafından vatandaşların evde kalması için çağrı yapıldı. Bu çağrıların ardından sosya medyada sokağa çıkma yasağının uygulanacağı iddia edilirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Altun, söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek iddiaları yalanladı.

Koronavirüs nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı. Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Sırbistan, Kolombiya, Sri Lanka, Ekvador, Irak ve Tunus'ta sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NEDİR?

Dünyanın birçok bölgesinde koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı, belirli düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için uygulanan bir tedbirdir. Bu tedbirle birlikte halk ayaklanması, isyan ve şiddetin önlenmesi gibi durumların önüne geçmek hedeflenmektedir. Salgının dünyanın birçok ülkesinde görülmesi nedeniyle şu anda sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Sokağa çıkma yasağı, sosyal hayatı askıya alırken ekonomik olarak vatandaşları zorlayan bir uygulama sonucunu doğurmaktadır.