Bu sezon Altınordu forması giyecek olan Engin Bekdemir, yeni kulübüne övgüler yağdırdı. 27 yaşındaki futbolcu, Altınordu'nun Avrupa kulüplerinden farkı olmadığını söyleyerek karşılaştırma yaptı. Hollanda ekibi PSV'nin, futbolcunun kariyeri için gerekli olan her şeyi sağladığını dile getiren Bekdemir, Porto'nun ise daha rekabetçi yapısı olduğunu belirtti. Dünyaca ünlü futbolcularla antrenmana çıktığını ve onları idmanlarda izlediğini ifade eden Bekdemir, iki kulübün de kariyerine katkıda bulunduğunu söyledi. Altınordu'daki sistemi Avrupa kulüplerine benzeten Bekdemir, İzmir ekibinin vizyonuyla Avrupa seviyesinde olduğunu kaydetti.

GENÇ FUTBOLCULARA UYARIDA BULUNDU

Belirli bir sistemin olmaması halinde başarının kalıcı olmayacağını savunan Engin Bekdemir, genç futbolculara da uyarılarda bulundu. Bulundukları ortamın kıymetini bilmeleri gerektiğini söyleyen Bekdemir, futbolcuların bu anları iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Kariyerinde daha önce PSV ve Porto forması giyen Engin Bekdemir, 2011 yılında Kayserispor'a transfer olmuştu. 3 yıl boyunca Kayserispor forması giyen Engin, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği'nde oynamış, kısa süre önce de Altınordu'ya katılmıştı.

1+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANMIŞTI

Orta sahanın solunda, sağında ve on numara pozisyonunda oynayabilen Engin Bekdemir'in piyasa değeri 50 bin euro olarak gösteriliyor. Belçika doğumlu futbolcunun sözleşmesi, önümüzdeki yılın sonunda sona eriyor ancak sözleşmesinde 1 yıl daha opsiyon bulunuyor. Kariyerinde 83 maça çıkan Engin, 10 gol 9 asistik performans gösterdi ve 9 kez sarı kart gördü.