Bünyesinden çıkardığı futbolcularla Türk futbolunun fabrikası haline gelen İzmir ekibi Altınordu, geçtiğimiz günlerde kalecisi Erce Kardeşler'i Trabzonspor'a göndermişti. Altınordu, Erce'nin ayrılmasının ardından kaleci transferi yapmak yerine kadroda bulunan 3 kaleciden birine formayı vermeyi planlıyor. Şu anda kadroda bulunan Ali Emre Yanar, Erhan Erentürk veya Mercan Dağlı, önümüzdeki sezon Altınordu kalesini koruyacak.

KALECİLERİN YAŞ ORTALAMASI 18

Kaleci antrenörü Atilla Küçüktaka, yaptığı açıklamada güçlerinden bir şey kaybetmediklerini söyleyerek üç kalecinin yaş ortalamasının 18 olduğunu dile getirdi. Erce Kardeşler'in daha önce takımdan ayrılması gerektiğinin altını çizen Küçüktaka, Erce'nin Trabzonspor'dan Avrupa kulüplerine transfer olacağına inandığını belirtti. Antrenör Küçüktaka, kulüpte bulunan 3 kalecinin de bu yıl kiralanacağını ve önümüzdeki sezonlara yavaş yavaş hazırlanacağını ifade etti.

ERCE KARDEŞLER 2,5 MİLYON TL'YE GİTTİ

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde Erce Kardeşler'in transferini resmi internet sitesinden duyurmuştu. Yapılan açıklamada Erce karşılığında Altınordu'ya 2,5 milyon TL'lik bonservis bedeli ödeneceği ve sonraki transferden pay verileceği ifade edilmişti. Altınordu, geçtiğimiz yıl da diğer kalecisi Berke Özer'i Fenerbahçe'ye göndermişti. Fenerbahçe, bu transfer için Altınordu'ya 2,5 milyon euro ödemişti. Fenerbahçe, bir sonraki satıştan Altınordu'ya yüzde 20 pay vermişti. Geçtiğimiz sezon çok fazla forma şansı bulamayan Berke Özer, Belçika ekibi Westerlo'ya kiralanmıştı. 19 yaşındaki İzmirli kaleci Berke'nin piyasa değeri, 1,5 milyon euro olarak gösteriliyor.