İzmir ekibi Göztepe'nin bir süredir görüşmeleri sürdürdüğü Eren Derdiyok transferi mutlu sonla bitti. Sarı-kırmızılılar, Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Eren Derdiyok'la anlaşma sağladı. Göztepe'nin resmi internet sitesinden duyurulan transferde, Türk asıllı İsviçreli futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada 31 yaşındaki futbolcunun son olarak Galatasaray'da forma giydiği hatırlatılırken Göztepe forması altında başarılar dilendi. 

FUTBOLA İSVİÇRE'DE BAŞLADI 

Futbola BSC Old Boys'ta başlayan Eren Derdiyok, buradan Basel'e transfer oldu. 2009 yılında Basel'den 3,8 milyon euro karşılığında Alman ekibi Bayer Leverkusen'e transfer olan Eren Derdiyok, 3 yıl sonra 5,5 milyon euroya Hoffenheim'in yolunu tuttu. Hoffenheim, 1 yıl sonra Eren'i yeniden Leverkusen'e kiraladı. 1 yıl sonra Hoffenheim'e dönen Eren, 2,5 milyon euro karşılığında Süper Lig'e, Kasımpaşa'ya geldi. Kasımpaşa'daki performansı ile beğeni toplayan Eren Derdiyok, 4 milyon euroya Galatasaray'a imza attı. 

GALATASARAY'DA 26 GOL ATTI 

Galatasaray'da çıktığı 84 maçta 26 gol 6 asistlik performans sergileyen Eren, geçtiğimiz sezon Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Eren'in şampiyonluk kutlamalarına çıkmasına izin verilmemiş ve Eren, sosyal medyadan takımdan ayrıldığını açıklamıştı. Piyasa değeri 600 bin euro olan Eren Derdiyok, Göztepe'ye bonservissiz olarak transfer oldu. 2 milyon euro istediği belirtilen Eren Derdiyok'un ne kadar maaş alacağı ise açıklanmadı. Kariyerinde 60 kez de İsviçre Milli Takımı forması giyen Eren, 11 gole imza attı. 

TAKIMIN 4. FORVETİ OLDU 

Eren, bu imzayla birlikte Nabil Ghilas, Deniz Kadah ve Cameron Jerome'un ardından kulüpteki 4. forvet oldu. Kulübün göndermek istediği Ghilas'ın ise henüz durumu netlik kazanmadı. Ghilas'ı bir dönem İspanya Ligi ekiplerinden Espanyol'un istediği iddia edilmiş ancak herhangi bir resmi teklif kulübe ulaşmamıştı.