19. yüzyılda icat edildiğinden beridir birçok kişinin hem oynamayı hem de izlemeyi sevdiği tenis, gün geçtikçe çok daha popüler bir hale gelmektedir. Bugün dünyada en çok tercih edilen spor dallarından biri olan tenis, olimpik bir spor olmakla beraber milyarlarca kişi tarafından oynanmaktadır. Bu kişilerin bir kısmı tenis müsabakalarını izlemeyi tercih ederken bir kısmı da bizzat tenis oynama keyfini tatmaktadır. Bu noktada sporcuların konforu için önemli bir ihtiyaç ortaya çıkmaktadır: Tenis kortu. Bu ihtiyaç doğrultusunda ise bir günde yüzlerce tenis kortunun yapıldığını da hemen not edelim.

Konforlu Tenis Kortu ile Harika Bir Spor Deneyimi

Evet, tenis gerçekten de milyarlarca kişi tarafından oynanıyor. Bu kişiler nasıl kortlar tercih ediyor dersiniz? Elbetteki rahat ve topun rahat hareket edebileceği kortlar değil mi?  Çünkü bu kortlar, aslında bir anlamda oyunun gidişatını ve sporcunun performansını da etkiliyor. Peki, iyi bir tenis kortunda olması gereken özellikler nelerdir? Gelin, birlikte bir göz atalım.

  • İyi bir tenis kortu, TTF ve ITF standartlarına uygundur.
  • Sporcu sağlığı için yapılan tenis kortunun çevresi tel örgü ile çevrili ve zemin ise sentetik bir yapıdadır.
  • Uygulayıcı firma alana en uygun zemin türünü seçmiş olmalıdır. Tenis kortlarında genellikle 3 zemin türü tercih edilir: tartan zemin, akrilik zemin, sentetik zemin.

En yaygın zemin türlerinden biri olan tartan zemin kortlar, SBR ve EPDM granürler kullanılarak yapılır ve istenilen renkte alan yaratmak mümkündür. Akrilik tenis kortları ise akrilik bir yüzey tabakasına sahip tek tip, sert malzemelerden yapılır. Bu yüzey, 'çok yönlü' oyun deneyimi sağlar ve bu yönünden dolayı dünya çapında oldukça popülerdir. Sentetik zeminde ise top çok daha hızlı hareket eder ve genellikle tenis öğrenmeye başlayanlar için iyi bir yüzeydir. Her zemin türünün, topun üzerinde farklı bir etkisi olduğu da unutulmamalıdır.

Kapalı Tenis Kortu Mu, Açık Tenis Kortu Mu?

Kapalı tenis kortu, açık tenis kortlarına göre çok daha avantajlıdır diyebiliriz. Çünkü sporcular, hava koşullarından bağımsız olarak tenis oynamanın tadını çıkarabilir ve kapalı tenis kortları, aynı zamanda seyirciler için çok daha rahattır. Kapalı tenis kortlarında genellikle sert zeminler tercih edilir. Çünkü bu zemin türünün kurulumu ve bakımı çok daha kolaydır. Asfalt veya beton zemin üzerine uygulama yapılabilir.

Tenis Kortu Yapım Maliyeti Nedir?

Her üründe olduğu gibi tenis kortu yapımında da fiyatı etkileyen birçok unsur vardır. Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına göre maliyet farklılık göstermektedir. Tenis kortu maliyetini en çok etkileyen unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kullanılan malzemeler,
  • Tenis kortunun boyutu,
  • Tenis kortunun kapalı tenis kortu mu yoksa açık tenis kortu mu olacağı,
  • File uygulaması,
  • Ek özellikler (Müşteri tarafından talep edilen aydınlatma, ağlar, direkler, su fıskiyeleri),
  • Zemin ve drenaj sistemi.

Temel olarak bu unsurları sıralasak da en doğru fiyat bilgisi için mutlaka tercih ettiğiniz firma ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Örneğin Integral Spor ile çalışmak istediyseniz öncelikle iletişime geçmeli, istek ve ihtiyaçlarınızı iletmeli, ardından çizilen projeye onay vermelisiniz. Bu adımdan sonra uygulama süreci başlayacak olup talebinize uygun bir tenis kortu yapılacaktır.

Neden Integral Spor?

Yurtiçi ve yurtdışında birçok tenis kortu üreticisi bulmak mümkün. Ancak iyi bir araştırma yaptığınızda Integral Spor’un müşterilerine çok daha iyi fırsatlar sunduğunuzu görebilirsiniz. Uzman bir ekibi ile hızlı bir şekilde iş teslimi yapan Integral Spor, bu alanda en iyi firmalardan biri olmakla beraber müşteri dostu bir kurum. İşin tesliminden sonra da müşterilerine destek olan Integral Spor, aynı zamanda garanti süresini de uzatıyor ve bu sayede müşteriler, herhangi bir endişe duymadan kaliteli tenis kortlarının tadını çıkarıyor. Integral Spor aynı zamanda şeffaflığa da önem veren firmalar arasında yer alıyor. Web sitesinde ürettiği ve kurulumunu yaptığı tüm ürünleri müşterilerle paylaşarak onların da hizmete dair fikir edinmesini amaçlıyor. Integral Spor’un en iyi yanlarından biri de şüphesiz ki yurtdışına da açılan bir firma olması. Bu sayede dilediğiniz alana, dilediğiniz tenis kortunu yaptırmanız oldukça kolaylaşıyor. Uygun maliyetli tenis kortu yapımı için sizler de Integral Spor’un websitesini ziyaret edebilir ve konuya dair detaylı bilgi alabilirsiniz.