Son dakika İzmir haberleri… 1939 yılında kullanımına başlanan ve Türk futbol tarihinde ilk resmi lig maçına ev sahipliği yapması ve ilk golün atılması bakımından çok önemli bir yere sahip olan İzmir Alsancak Stadı, ömrünü doldurması sebebi ile 2014 yılında yeniden yapım sürecine girmişti. İzmir Alsancak Stadı ne zaman bitecek, açılış tarihi, son durum hali ve Alsancak Stadı ne zaman açılacak sorularının yanıtı ortaya çıktı. Yeniden yapım süreci neredeyse biten stat hakkında konuşan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, stadın yüzde 90 oranında tamamlandığını, bütçede yüzde 75 civarında olduklarını, yaklaşık 5 ay sonra ise stadın biteceğini dile getirdi.

Son olarak 35-40 milyon TL arasında ek bir işin kaldığını kaydeden Erten, “Buna Passolig sistemi, tribünün koltukları ve sahanın çimlendirilmesi de dahil. Şimdi ikmal ihalesini bekliyoruz, ihale de sonuçlandıktan sonra inşallah yeni sezonda artık tekrardan Alsancak Stadı'nda olacağız” diyerek yeni sezonda Alsancak Stadı'nın taraftarlar ile yeniden buluşacağı müjdesini verdi.”

İzmir Alsancak Stadı ne zaman bitecek?

İzmir Alsancak Stadı yaklaşık 5 ay sonra bitecek. Stadın yapımına başlanalı uzun süre olduğunu ve bu sürede başlangıçtaki projeden çok daha farklı ve güzel bir yapıya kavuştuğunu belirten Erten, “Geçen bu sürede statta iyileştirme ve geliştirme adına kapsamlı bir çalışma yapıldı. Son bir yıldır da pandemi koşulları nedeniyle ekipler sınırlı olarak çalıştı. Tabi bu nedenlerle hem bütçe anlamında hem de fiziki inşaat anlamında süre uzadı. Fakat hem Alsancak Stadı’nın tarihine hem de güzel İzmir’imize layık bir stat ortaya çıkıyor. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İzmir Alsancak Stadı son durum ve açılış tarihi

Türkiye tarihinde ilk kez, bir şehirde 3 ayrı stat yapımına eş zamanlı olarak İzmir’de başlandığını hatırlatan Erten, “Bu statlardan biri ise Alsancak Stadı’ydı. Alsancak Stadı, hem İzmir’in futbol tarihinde hem de Türkiye futbol tarihinde çok önemli bir yere sahip. Bu statta birçok yıldız yetişti ve bunun da ötesinde Türkiye Milli Ligi kurulduğunda ilk maç burada oynandı, ilk gol burada atıldı. Yani bu stadın tarihi bir sorumluluğu var. İnşallah stat tamamlandıktan sonra, tarihte olduğu gibi yine takımlarımız bu statta büyük başarılara imza atacak” diye konuştu.

Projenin ihtiyaç doğrultusunda başlangıçtakinden çok daha farklı bir yapıya büründüğünü söyleyen Erten, “Projeye ilk başlandığında Alsancak Stadı'nda sadece iki tribün vardı. Ancak bu iki tribün hem kapasite olarak hem de misafir takımın ağırlanmasında yetersiz kalıyordu. Bu sebeple mutlaka bir misafir takım tribününün eklenmesi gerektiğini özellikle belirttik. Gençlik ve Spor Bakanlığı fikrimizi dikkate aldı ve projede değişikliğe gidildi. Stadın deniz tarafındaki bölümünde tek katlı bir bina bulunuyordu bu konuda da bir değişikliğe gidildi ve bina 4 kat olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Böylelikle stadın dört tarafının kapatılma imkanı doğdu ve stadımız çok daha kullanışlı bir hal aldı. Artık Alsancak Stadı'nda hem oyuncuya hem de taraftarlara çok daha keyif verecek bir atmosfer oluşturuldu. Tabi daha maçlar oynanmaya başlamadı ama biz ileride oynanacak maçların heyecanını şimdiden hissedebiliyoruz. Tribün seslerini şimdiden duyabiliyoruz” açıklamasını yaptı.

son dakika izmir haberleri