Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig'i 10. sırada tamamlayan Altay'da büyük şok yaşanıyor. Önümüzdeki sezona Süper Lig parolasıyla girmeye hazırlanan İzmir ekibi, aldığı transfer yasağıyla ters köşe oldu. 

Geçtiğimiz yıllarda personellere ve futbolculara olan borcu nedeniyle transfer yasağı getirilen kulübün en kısa sürede borcunu ödemesi gerekiyor. 

ALTAY'IN BORCU 

İzmir ekibinin eski futbolculara ve personellere 1 milyon TL'ye yakın borcu bulunuyor. Siyah-beyazlılar, bu rakamı ödememesi halinde yeni sezona transfer yapamadan girecek. Altay Yönetimi, transfer yasağının ardından kısa süre içinde toplanarak yol haritası konusunda bir karara varacak. 

PARA BULUNAMAZSA TAKIM BİR ARADA TUTULMAYA ÇALIŞILACAK 

Altay Yönetimi, eğer transfer yasağını kaldırmak için yeterli kaynak bulamazsa transfer yapmama kararı alacak. Yönetim, eğer bu yolu tercih ederse takımda sözleşmesi sona eren 13 futbolcuyla yeniden sözleşme imzalamaya çalışacak. 

Yönetim, henüz transfer yasağıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

TAKIM GEÇEN SEZON 47 PUAN TOPLADI 

Spor Toto 1. Lig'de İzmir temsilcisi, geçtiğimiz sezon 34 maçta 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 yenilgi almıştı. 52 gol atıp 40 gol yiyen takım, 47 puanla ligi 10. sırada tamamlamıştı. TransferMarkt isimli internet sitesinde, Altay'ın takım değeri 3,38 milyon euro olarak gösteriliyor. Takımın en değerli futbolcuları ise şu şekilde: 

Helder Tavares : 800 bin euro 

Marca Paixao: 500 bin euro 

Gencer Cansev: 200 bin euro 

Andreas Tatos: 225 bin euro 

Anton Putsila: 200 bin euro

Geçtiğimiz sezon Altay'ın en golcü futbolcusu, çıktığı 33 maçta 29 gol kaydeden Portekizli futbolcu Marco Paixao olmuştu.