Son dakika İzmir haberleri… İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) seçili olağan genel kurulu Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Kongre, 126 üyenin katılımıyla İZVAK tarihinin en geniş katılımıyla gerçekleşti. Genel kurulun Divan Başkanlığını Menemenspor Onursal Başkanı Tahir Şahin yaptı.

Başkan Ali Erten, genel kurulda tüm üyelere 56 sayfalık bir faaliyet raporu ve broşürler verirken, kurulan ekran üzerinde de hizmet süresi boyuna yapılanları ve yeniden görev alması halindeki projelerini anlattı. Erten’in konuşmasının ardından yönetim kurulu seçiminin açık mı yoksa kapalı mı olması yönünde yönerge, üyelerin oylarına sunuldu. 100’e yakın üyenin, seçimin açık olması yönünde oy kullanması ve listedeki Tayyar Özdemir, İsmail Zambak, Hikmet Alcan ile Bahri Vreskala’nın listeden isimlerini sildirmesi üzerine diğer aday Emre Sarıgedik, listesini geri çekti ve Erten tek aday olarak girdiği seçimi oy birliği ile kazandı.

İZVAK Başkanı Ali Erten'den teşekkür

Seçim sonrasındaki teşekkür konuşmasında hizmetleri için tüm yönetici arkadaşlarına teşekkür eden Erten, “Kulüplerimizin bir an önce statlarına kavuşmasına büyük önem veriyoruz. Göztepe Stadı, kentimiz için müthiş bir eser oldu. Alsancak ve Karşıyaka da böyle olacak” dedi.

İZVAK 2021 yönetim kurulu üyeleri

Erten başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Talat Papatya, Sabri Sevenoğlu, Sinan Bezircilioğlu, Turhan Gürsel Urhan, Mustafa Avcı, Ercan Korkmaz, Erdem Meço, Fatih Tanfer, İrfan Erol, Berk Özbek, Saliha Ayda Maç. Yedek üyeler Engin Kurt, Ufuk Akgün, A. Suavi Yardımoğlu, Hasan Canoğlu, Sedef Üstüner, Elif Sağlamer, Yılmaz Şahin, Hasan Ercazipp, Hüseyin Cem Zeren olarak belirlendi. Ömer Gökhan Tuncer, A.Selçuk Sert ve Mesut Tekaslan denetim kuruluna seçilirken, yedek listede Necdet Bayatsapan, Remiz Noyan Uluğ, Celal Atik yer aldı.

İZVAK Başkanı Ali Erten kimdir?

1959 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Rize'de, üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Lise ve üniversite yıllarında, Trabzon’un en köklü kulüplerinden Trabzon İdman Ocağı'nda amatör lisanslı olarak futbol oynadı. 1986 yılından itibaren İzmir Karşıyaka’da yaşamaya başladı. İş hayatının ilk yıllarında bir süre iş makinaları ithalat ve satışı üzerine çalıştı. Daha sonra kendi mühendislik ofisini açtı. Gayrimenkul projeleri ve özellikle arazi geliştirme üzerinde uzmanlaştı. Birçok kamu kuruluşu ve özel kurumlarla çözüm ortağı olarak çalıştı.

1993 yılında üye olduğu Karşıyaka Spor Kulübü’nde; Voleybol Şube Başkanlığı, değişik dönemlerde Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkan vekilliği yaptı. Son olarak da 20 Mayıs 2015 tarihinde yapılan kongrede Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı seçildi. Tesis ve stadyum projelerinin geliştirilmesinde önemli görevler üstlendi. Karşıyaka Spor Kulübü basketbol takımı olan Pınar Karşıyaka, başkanlığı döneminde 29 yıl aradan sonra ikinci kez Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu oldu. Pınar Karşıyaka bu şampiyonluğu üzerine 2015 - 2016 sezonunda EuroLeague'e kabul edildi. Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı, kendi evinde Barcelona Lassa ile yaptığı EuroLeague ilk maçını 71 - 62 kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu maçta, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil , Karşıyaka taraftarları arasında Pınar Karşıyaka’yı desteklemek için Ali Erten’in misafiri olarak salondaydı. Bu ziyaret, iki kulüp arasındaki fair play adımlarının başlangıcı oldu. Başkanı olduğu Karşıyaka Spor Kulübü ile Göztepe Spor Kulübü arasında 8.11.2015 tarihinde oynanan TFF 1. Lig maçında, 28 yıl aradan sonra tribün kontenjanını kaldırarak tribünleri Göztepe taraftarlarına açtı. 22 bine yakın Karşıyaka ve Göztepe taraftarının birlikte izledikleri bu maçtan sonra, kendisine, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Fair Play Ödülü verildi.

Haziran 2016 tarihinde, İzmir’in profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlarının çatı kuruluşu olan ve 1998 yılından bu yana faaliyet gösteren İZVAK - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Özellikle kulüplerin tesis eksikliklerinin giderilmesi,kulüplere kaynak yaratılması ve işbirliği yapılması için koordinasyon görevlerini, diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yürüttü. 9 Eylül 2017 tarihinde İzmir’deki (Göztepe, Alsancak ve Karşıyaka Statları olmak üzere ) 3 stat inşaatının eş zamanlı olarak başlatılmasında ve devamında görev aldı. Bu kapsamda Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu 2019 yılında tamamlandı ve hizmete girdi. 2016 yılından bu yana İZVAK - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Evli ve 2 çocuğu var.

son dakika izmir haberleri