Son dakika İzmir spor haberleri… İzmir, Altay Göztepe maçı öncesinde anlamlı bir buluşmaya tanıklık etti. Altay ve Göztepe takımları 18 yıl aranın ardından Süper Lig’de karşı karşıya gelecek. Altay ve Göztepe takımlarının kulüp başkanları ve yöneticileri maç öncesinde bir araya geldiler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir dostluk yemeği düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 17 Eylül Cuma Günü saat 20.00'de başlayacak müsabaka öncesinde, "İzmir yine centilmenlik dersi verecek" dedi. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, iki takımın ana sponsoru olan Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten ile birlikte pasta kesildi. Kulüp Başkanları Sepil ve Ekmekçioğlu ile birlikte fotoğraf çektirerek dostluk mesajları veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, iki başkan tarafından maçı izlemek amacıyla stada davet edildi.

İzmir’de Altay Göztepe maçı öncesi anlamlı buluşma

Tarihi derbi maçı öncesinde duygu ve düşüncelerini aktaran Başkanı Tunç Soyer, "İzmir Türkiye'nin futboldaki ilklerine ev sahipliği yapmış bir şehir. Türkiye'nin ilk futbol kulübü bu kentte kurulmuş,  ilk futbol maçı İzmir'de yaşanmış. Şimdi 100 yıllık bir rekabetin 18 yıl sonra ilk kez yine yeşil sahalarda buluştuğunu göreceğiz. Ama ben inanıyorum İzmir yine bütün Türkiye'ye centilmenlik dersi verecek. Ve bu iki takım yeşil sahalarda centilmenlik nasıl olur, iyilik üzerinden nasıl bir rekabet olur onu gösterecekler. Ben inanıyorum ki kardeşliğin, dostluğun en güzel örneklerinin sergileneceği bir rekabet olacak" diye konuştu.

son dakika izmir haberleri