Google'dan dünyada herkesin akıllı telefon kullanabilmesi için yeni bir proje geldi. Google, Birleşmiş Milletler'in herkesin internet erişimine kavuşması için yaptığı çağrının ardından, ucuz telefon üretimi için düğmeye bastı. 

Yapılan çalışmaya göre sadece Afrika'nın değil, teknolojinin beşiği olan Amerika Birleşik Devletleri'nde bile halkın yüzde 15'ine yakının internete bağlanamadığı ifade edildi. Google Başkan Yardımcısı'nın yaptığı açıklamaya göre, 20 dolara satışa çıkarılacak bu akıllı telefon, internete bağlanma ve uygulamaları çalıştırma gibi temel işemleri gerçekleştirebilecek. Açıklamada, telefonun bin dolarlık telefonlarla boy ölçüşemeceğinin altı çizilirken telefonun içindeki donanımın sınırlı olacağı belirtildi. Google'ın üreteceği bu telefonun, Türkiye pazarına girip girmeyeceği ve girerse fiyatının ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Bunun yanı sıra telefonun donanımı, özellikleri ve fiziksel görünümüyle ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletleri raporuna göre 2030 yılına kadar dünya üzerindeki her yetişkin, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte internet kullanımına uygun hale gelecek.  

TÜRKİYE PİYASASINDA EN UCUZ ANDROID TELEFON 300 TL 

Türkiye piyasasında şu anda en ucuz Android telefon, 300 TL civarında satılıyor. Genellikle küçük ekranlı ve dahili depolaması az olan bu cihazlar, temel şekilde internet bağlantısı kullanmaya ve telefon görüşmesi yapmaya yarıyor.  

Android cihazın içindeki donanım ve beklentiler yükseldikçe, bu fiyat 7 bin TL'ye kadar yükselebiliyor.