Son dakika İzmir... Google'ın ücretsiz web tarayıcısı olan ve Eylül 2008'de piyasaya sürülen Google Chrome, rakipleriyle farkı açıyor. Yurt dışında yayın yapan NetMarketShare'nin verilerine göre Google Chrome, en yakın rakibi olan Mozilla Firefox'la arasındaki farkı yüzde 58'e kadar çıkardı. Verilere göre Google Chrome, pazar payını yüzde yüzde 65'ten 67'ye çıkararak tüm zamanların rekorunu kırdı. 

NetMarketShare'ın analizine göre Mozilla Firefox'un pazar payı yüzde 10'un altına düştü. Mozilla, pazar payında yüzde 9'da kaldı. Internet Explorer yüzde 6'ya, Microsoft'un yeni tarayıcısı Edge ise yüzde 5'e düştü. 

CHROME'DA UZANTILARA SINIRLAMA GELİYOR 

Geçtiğimiz günlerde Google'dan gelen haber, kullanıcıları sevindirmişti. Eklentilerin yüklendiği esnada istediği izinler konusunda sınırlama getirmeyi planlayan Google, böylece kullanıcıların da gizliliğini biraz daha garanti altına almış olacak. Yeni planlamaya göre Google, uzantının ihtiyacı olan izinleri istemesine izin verip diğerlerini engelleyecek. Böylece Google Chrome kullanıcıları, internette daha güvenli gezebilecek. 

Uygulamanın sonbaharda hayata geçeceği ifade ediliyor.