Günlük yaşantının ayrılmaz bir parçası olan Google tüm dünyada en çok kullanılan web sitesi ve arama motoru olarak biliniyor. Google’un kurucularının kim olduğu ise merak edilmeye devam ediyor. Google’ın kurucusu kimdir? Larry Page ve Sergey Brin kimdir, serveti, hayatı, biyografi bilgileri nedir? Sorularının cevabı bulundu. Bilindiği üzere Google, 1996 yılının Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin’in bir araştırma projesi olarak başlamıştı.

Arama sonuçlarının sitelerin popülaritesine göre sıralandığı bir sistem geliştiren bu isimler Google’ın temellerini attı ve arama motorunu sürekli yenileyerek günümüzdeki şeklini almasını sağladı. On üzeri yüz rakamını ifade eden googol sözcüğünden türen Google kelimesi bugün dünyanın en popüler kelimeleri arasında yer alıyor. Google’ı kuran Larry Page ve Sergey Brin’in yaşamına dair detaylar ortaya çıktı.

GOOGLE’IN KURUCUSU KİMDİR?

Dünyanın en çok kullanılan sayfası olan Google’ın kurucusu Larry Page ve Sergey Brin’dir. Resmi olarak 1998 yılında kurulan Google şirketi, Kalofirnaya’daki bir garajda başladığı serüveninde bugün dünyanın trendlerini ortaya koyan ve yönlendiren bir güce dönüştü. Tam adları ile Lawrance Page ve Sergei Mikhailovich Brin Google’ın kurucularıdır.

doktor ayça kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi