Apple'ın işletim sistemi İOS, iPhone ve iPad'lerde kullanıcı bilgilerinin saklanması için iCloud isimli uygulamayı kullanıyor. Cihaz ilk satın alındığında bu uygulamada kullanıcı adı ve şifresi belirlemesi istenir. Bu uygulamayı kullanan kişiler, tüm bilgilerini iCloud'da depolayabilir ve daha sonra yeniden bu bilgilere ulaşabilir. Tüm hesaplarda olduğu gibi kullanıcılar, bazen iCloud şifresini unutarak uygulamaya girmekte zorluk yaşayabiliyor. Bu problemin çözümünün ise 3 farklı yöntemi bulunuyor. Kullanıcılar, telefon ile, internet ile ve müşteri hizmetleri ise kaybettikleri iCloud şifresini yeniden elde edebiliyor. Peki "iCloud şifremi unuttum" problemi nasıl çözülüyor? Detaylar haberimizde...

İCLOUD ŞİFREMİ UNUTTUM ÇÖZÜMÜ

iCloud şifresini öğrenmek için appleid.apple.com adresine giderek sayfanın en altında bulunan "Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?" linkine tıklayın. Bu adımdan sonra açılan sayfada iCloud hesabınızın bağlı bulunduğu mail adresinizi girerek onaylayın. Karşınıza gelecek olan ekranda kişinin iCloud uzantılı mai adresini hatırlaması gerekiyor. Burada adınızı, soyadınızı ve mail adresinizi yazın ve "devam" butonuna basın. Eğer tahmininiz doğruysa karşınıza iki farklı seçenek gelecek.

iCloud şifremi unuttum problemi için 3 kesin çözüm
  • Parolamı sıfırla 
  • Güvenlik sorularımı sıfırla

Buradaki ekrandan "Parolamı sıfırla" seçeneğini seçerek devam edin. Karşınıza parolanın nasıl sıfırlanması gerektiği çıkacak. Burada daha önce verilen mail adresine sıfırlama linkinin gönderilmesini isteyebilir ya da güvenlik sorularını cevaplayabilirsiniz. Eğer mail adresi seçeneğini kabul ederseniz, verdiğiniz mail adresine bir adet kurtarma maili gönderilecek. Buradaki linki kullanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Eğer güvenlik sorularını cevaplamak isterseniz önce doğum tarihinizi yazıp onaylayın ve karşınıza gelecek 2 farklı güvenlik sorusunu yanıtlayın. Yanıtlardan sonra karşınıza yeni parola ekranı gelecek. Bu ekranı kullanarak yeni parolanızı kullanabilirsiniz.

iCloud şifremi unuttum problemi için 3 kesin çözüm

Eğer şifre sıfırlama işleminizi telefondan gerçekleştiriyorsanız, akıllı telefonunuzdan Apple kimliği bölümüne gitmeniz gerekir. Apple bölümünde "Parola unuttum" butonuna tıklayın ve yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak şifrenizi sıfırlayın ve yeniden oluşturun.

iCloud şifremi unuttum problemi için 3 kesin çözüm

Eğer şifrenizi, mailinizi ve güvenlik sorularınızı hatırlamıyorsanız üzülmeyin. Apple, kullanıcıların iCloud hesabını kullanabilmesi için müşteri hizmetleriyle de destek veriyor. Eğer iCloud hesabınıza ulaşamıyorsanız, Apple müşteri hizmetlnin telefon numarası olan 00800 448 829 873'ü arayarak yardım alabilirsiniz. Müşteri hizmetlerindeki görevli, sizin o telefonun sahibi olduğunuzu kanıtlamanız için birkaç soru soracak ve görüşme sonucunda şifreniz sıfırlanacaktır. Görüşme sırasında cihazı alan kişinin kimlik fotoğrafı ve cihazın faturası istenebilir. Bu nedenle ikinci el iPhone veya iPad alan kişilerin, eğer satın aldıkları kişiyi tanımıyorlarsa bu işlemle başarıya ulaşmaları ne yazık ki biraz daha zordur.

iCloud şifremi unuttum problemi için 3 kesin çözüm

Öte yandan yapılan açıklamada, iCloud şifresini en çok unutan iPhone sahiplerinin en çok şu aramaları yaptığı ifade edildi:

  • icloud şifremi unuttum 6s 
  • icloud şifremi unuttum 4s 
  • icloud şifremi unuttum 5s 
  • icloud şifremi unuttum iPhone 4 
  • icloud şifremi unuttum 8 plus 
  • icloud şifremi unuttum iPhone 6 plus 
  • icloud şifremi unuttum 6 plus 
  • icloud şifremi unuttum sıfırlayamıyorum