2020 yılının sonunda duyurulmasına kesin gözüyle bakılan iPhone 12 için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Henüz tanıtımı yapılmayan ancak Apple'a yakınlığıyla bilinen birçok yazarın çıkacağını duyurduğu iPhone 12'nin fiyatıyla ilgili de dedikodular bulunuyordu. Buna göre 5G'ye sahip olacak iPhone 12'nin fiyatının bu yüzden çok artacağı iddia ediliyordu. Bu konuyla ilgili şimdiye dek en net açıklama geldi.

İPHONE 12 NE ZAMAN ÇIKACAK, FİYATI NE KADAR OLACAK?

Bugüne dek iPhone'larla ilgili yaptığı birçok paylaşım doğru çıkan ve en güvenilir isimlerden biri olarak kabul edilen Ming-Chi Kuo, iPhone 12'lerin iddia edildiği gibi yüksek fiyatlarla değil, küçük bir fiyat farkıyla çıkacağını söyledi. iPhone 12'nin fiyatının iPhone 11'den 50 dolar kadar yüksek piyasaya çıkacağını kaydeden Kuo, iPhone 12'nin de şimdiye dek çıkarılmış en gelişmiş iPhone olacağını sözlerine ekledi. iPhone 11, 699 dolardan satışa çıkmıştı. Bu açıklamaya göre iPhone 12'nin 750 dolar civarında bir fiyatla piyasaya çıkması bekleniyor. iPhone 12'nin de şimdiki kurla Türkiye pazarında fiyatının 8 bin TL'ye yakın olacağı tahmin ediliyor.

Apple'dan iPhone 12 konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken telefonun tanıtımının Ağustos ayı gibi yapılacağı tahmin ediliyor.