PlayStation 4'ün satışa çıkmasının üzerinden yaklaşık 6 yıl geçti. PS4'ün çıkışının ardından gelişen teknolojiler, ünlü Japon firması Sony'yi ara konsol çıkarmaya yöneltti. 3 yıl önce PS4 Pro'yu çıkararak "ara konsol" yatırımı yapan Sony, bu hamlesinde başarılı oldu ve beklenenin üstünde gelir elde etti. PlayStation 5'in çıkışına ise kısa bir süre kaldı. Gelişen teknolojiyle birlikte oyun deneyiminin de daha üst seviyeye çıkması beklenirken gözler PS5'e çevrildi. İşte detaylar...

PLAYSTATION 5 NE ZAMAN ÇIKACAK - ÇIKIŞ TARİHİ

Japon şirketi Sony, bu yıl düzenlenen E3'e katılmayarak PlayStation 5'in 2019 yılında çıkmayacağını gözler önüne sermişti. Bunun en önemli sebeplerinden birinin, Sony'nin PS5 için yeni oyunlar geliştirmeye başladığı gösterildi. Konsol çıkmadan önce oyunların tanıtımının da bir anlamı olmadığı için Sony böyle bir karar aldı. Yurt dışında her alan bilgilere göre ise PS5'in 2020 yılının Temmuz ayına sarkacağı ifade ediliyor. Bu tarih henüz resmen doğrulanmasa da PS5'in yılın ikinci yarısında çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Playstation 5 (PS5) ne zaman çıkacak? Çıkış tarihi, fiyatı

PLAYSTATION 5 FİYATI

Yine yurt dışı kaynaklarına göre PlayStation 5 fiyatları da şimdiden belli oldu. Buna göre PlayStation 5'in fiyatı, yurt dışında 499 dolar olacak. Bu, güncel kur ile 3 bin TL'ye yakın bir fiyat anlamına geliyor. Vergilerle birlikte yeni PlayStation'ın fiyatının 4 bin TL bandının üstünde olacağı kaydediliyor.