PlayStation 5 oyun konsolu büyük bir merakla bekleniyor. PS5 ne zaman çıkıyor? PS5 fiyatı ne kadar olacak? PlayStation 5 fiyat ve çıkış tarihi ayrıntıları ile PS5 ne zaman tanıtılacak? Soruları yanıt buldu. Japon Sony firması tarafından üretilen PlayStation 5 oyun konsolunda yeni işlemci olacağı duyuruldu. Ayrıca PS5’te 2.23 GHz hızı ile 36 işlem birimi olan, 10.29 TFLOP seviyesi olan ve AMD RDNA 2 mimarili grafik kartı olacağı kaydediliyor. Oyunculara kaliteli bir görsellik ve deneyim sunacak olan PS5’te AMD Zen 2 işlemcisinin de olacağı biliniyor. Ayrıca PS4 oyunlarının PS5’te de oynatılabileceği dile getirildi. Salgından dolayı satışlarda düşüş olacağı konuşulurken Sony’den de yeni karar geldiği kaydedildi. Buna göre; PlayStation 5 üretimi düşecek ve ilk planda 2 milyon adet daha az üretim yapılacak. Ps5 çıkış tarihi ve fiyat detayları haberimizde yer alıyor.

PS5 (PLAYSTATION 5) NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Daha önce yapılan duyuruda PS5’in 20 Kasım 2020’de satışa sunulacağı söyleniyordu. Salgından dolayı ise bu tarihin değiştiği kaydediliyor. Japon Sony şirketinin 2021 yılında 5-6 milyon arasında PS5 üreteceği, 2021 yılı sonunda ise piyasaya çıkacağı ifade ediliyor. Bir diğer iddia ise konsolun piyasaya sürüleceği tarihin değişmediği ve 2020’nin Kasım-Aralık aylarında bazı ülkelerde yaşayan oyun severler ile PS5’in buluşacağı söyleniyor. PS5’in Türkiye’ye ise en erken 2021 yılının yaz aylarında geleceği kaydediliyor.

PS5 FİYATI NE KADAR OLACAK?

PS5 (PlayStation 5) fiyatının 499 dolar ile 549 dolar arasında olacağı kaydediliyor. Türkiye’de oyun konsolları için ek vergiler olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu fiyatlar daha da artacak gibi görünüyor. Ps4 resmi satış fiyatı 3.800 TL idi. PS5 Türkiye fiyatı ise ortalama 5 bin TL olacağı iddia ediliyor.