Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla ücretli kullanıcı sayısının 110 milyona yaklaştığını açıklayan Spotify, tüm zamanların rekorunu kırdığını duyurmuştu. İsveç merkezli şirket, geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artışla bugüne dek 232 milyon kişiye ulaştıklarını dile getirmişti. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen kar edemeyen şirket, sürekli olarak zarar açıklamaya devam etmişti. Yaklaşık 500 milyon euro gelir elde eden şirket, telif ücretleri ve çalışanların maaşları nedeniyle kurulduğu günden bu yana kar edememişti. Uzun vadede ücretli kullanıcı sayısını 240 milyona çıkarmayı planlayan Spotify'ın kısa süre içinde de zam yapmayı planladığı iddia edildi.

EN AZ YÜZDE 13 ZAM GELİYOR

Yurt dışında yayın yapan birçok haber kaynağında yer alan iddiaya göre Spotify, kullanım bedellerine en az yüzde 13'lük bir zam yapmayı planlıyor. Yapılacak zamla ilgili çalışmalar devam ederken şirketin en yüksek geliri elde edeceği zammı belirleyerek hayata geçireceği ifade ediliyor. Zammın öncelikle şirketin bulunduğu İsveç'te yapılacağı, daha sonra ise Avrupa'ya yayılacağı belirtiliyor. Yapılacak zamla birlikte şirketin ilk kez kar edebileceği kaydediliyor.

EN BÜYÜK RAKİBİ APPLE MUSIC

Kullanıcı sayısını artırıp abonelik ücretlerine de zam yapmayı planlayan Spotify'ın, bu mecrada en büyük rakibi ise Apple'ın ürünü olan Apple Music olarak göze çarpıyor. 65 milyona yakın üyesi bulunan Apple Music'in, Spotify'ın bu zam hamlesi karşısında yapacağı hamle ise gizemini koruyor. YouTube'un yeni "Premium" girişiminin ise Spotify ve Apple Music'ten bir miktar kullanıcı koparması öngörülüyor.