Sen Anlat Karadeniz Ferhat kimdir? Ali Ersan Duru kimdir? Dizileri, filmleri ve nereli olduğu dizi severler tarafından merak ediliyor. Sen Anlat Karadeniz dizisinin finaline yaklaşırken, Ali Ersan Duru’nun canlandırdığı Ferhat karakterine ve oyuncunun hayatına yakından bakacağız. Dizinin 13 Kasım’da final yapacağı bilgisi paylaşılmıştı. Her hafta Çarşamba akşamları ATV ekranlarında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz’in son bölüm fragmanında Ferhat karakteri de sıkça görülüyor.

SEN ANLAT KARADENİZ’DE FERHAT KİMDİR?

Ali Ersan Duru’nun canlandırdığı Ferhat karakteri 29 yaşında. Dizinin bir diğer karakteri Genco’nun himayesinde olan Ferhat, Tahir’in askerlik arkadaşı ve yaşamla tek başına mücadele eden bir karakter. Korkusu olmayan, sert mizaçlı, kendi kendine yetmeye çalışan bir karakterde olan Ferhat, özünde merhameti ve adaleti yüksek, kararlı bir karakter.

Ali Ersan Duru

OYUNCU ALİ ERSAN DURU KİMDİR?

1984 Ankara doğumlu Ali Ersan Duru’nun babası Ankaralı, annesi ise Karadenizli. Liseyi Ankara’da tamamlayan Ali Ersan Duru, bir üniversitenin Maliye Bölümü’nde okudu. Üniversite eğitim hayatı devam ederken, üniversitede bulunan tiyatro topluluğuna katılan ve amatör tiyatrocu olarak oyunlarda yer almaya başlayan Ali Ersan Duru, eğitiminin bitmesinin ardından profesyonel olarak oyunculuğa yöneldi ve bu konuda eğitim almaya başladı.

OYUNCULUK EĞİTİMLERİ ALDI

Diyalog Sanat’ta oyunculuk eğitimleri alan, bunun yanı sıra anlatım ve iletişimde temel oyunculuk başlıkları ile teknik derslere katılan Ali Ersan Duru, Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’nda 2 yıllık tiyatro eğitimine de katıldı. Aynı anda oyunculuk alanında farklı etkinliklere ve derslere de katılmayı sürdürdü.

Damla Sönmez

ALİ ERSAN DURU’NUN BOYU 1.90 METRE

Oyunculuk eğitimlerin ardından TRT ekranlarında yayınlanan Başrolde Aşk sit-com programında ilk oyunculuk deneyimine adım atan Duru, 2012 yılında ise Çanakkale 1915 sinema filminde, 2013 yılında Romantik Komedi 2 sinema filminde oynadı. Ali Ersan Duru’nun boyu 1.90 metre, burcu ise Başak.

ALİ ERSAN DURU DİZİLERİ

2011 yılında Başrolde Aşk dizisinde Emre karakterine hayat vererek oyunculuğa başlayan Ali Ersan Duru, 2011-2012 sezonunda Hayat Devam Ediyor dizisinde, 2013-2014 sezonunda Bugünün Saraylısı dizisinde, aynı yıllarda Yağmurdan Kaçarken ve Gönül İşleri dizisinde yer aldı. 2015 yılında Aşk Zamanı dizisinde, 2016’da Şahane Damat ve 2018 yılında Kalbimin Sultanı dizisinde rol alan Ali Ersan Duru, 2018-2019 sezonunda Diriliş Ertuğrul dizisinde Albastı Beybolat karakterine hayat vererek oyunculuk kariyerinde önemli bir mesafe kat etti. Ali Ersan Duru, 2019 sezonunda, Başrollerinde Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Öykü Gürman ve Sinan Tuzcu olan Sen Anlat Karadeniz dizisinde Ferhat karakterini canlandırıyor. Dizi 13 Kasım 2019’da final yapacak.

Serdar Ortaç