Televizyon ekranlarında ve dijital platformlarda izleyici ile buluşmaya devam eden Arabesk filminin çekim ve yayın detayları merak ediliyor. Arabesk filmi nerede çekildi, Arabesk filmi oyuncuları isimleri, Arabesk filmi kaç yılında çekildi, Arabesk filmi çöl sahneleri nerede çekildi, Arabesk filmi konusu ne? sorularının yanıtları ortaya çıktı. Yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez’in oturduğu, yapımcıları Nahit Ataman ve Türker İnanoğlu olan, senaryosunu Gani Müjde’nin yazdığı filmin başrollerinde Şener Şen, Müjde Ar ve Necati Bilgiç ile Uğur Yücel var. Arabesk filminin müziklerini Atilla Özdemiroğlu ile Aysel Gürel hazırladı.

Arzu Film ve Erler Film tarafından absürt komedi türünde çekilen Arabesk filmi 94 dakika sürüyor. Türk sinemasının en değerli yönetmenlerinden Ertem Eğilmez’in son yapıtı olan Arabesk, sinema tarihimizin öncül filmlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Absürt sinema dilinin ilk örneklerinden biri olan film, dönemin sinemasında hüküm süren arabesk furyasını akılcı bir mizahla yererken, başrol oyuncularının olağanüstü performanslarına ev sahipliği yapıyor. Absürt komedi dalının en iyi örneklerinden olan Arabesk filminin çekildiği yer, çekim yeri, çöl sahneleri nerede çekildi, film nerede çekilmiştir, oyuncu kadrosu karakterleri, ne zaman çekildi sorularının yanıtları haberimizde gatabet yer alıyor.

Eşkıya filmi nerede çekildi ne zaman çekildi yönetmeni kim oyuncuları isimleri Eşkıya filmi nerede çekildi ne zaman çekildi yönetmeni kim oyuncuları isimleri

Arabesk filmi kaç yılında çekildi?

Arabesk filmi 1988 yılında çekildi. Film, 26. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden de ödülle döndü. Absürt komedi olarak nitelendirilebilecek bu film Ertem Eğilmez'in son filmidir. Arabesk filmi Şubat 1989'da gösterime girerek sinemaseverlerin beğenisine sunulmuştur.

Arabesk filmi nerede çekildi?

Arabesk filmi İstanbul çekildi. Arabesk filminin çekimleri için İstanbul’un farklı noktalarında ve çevre bölgelerde çekim setleri kurularak çekimler tamamlandı. Ertem Eğilmez, bu filmi hasta yatağındayken odasına gelen görüntüleri izleyip ekibini yönlendirerek çekti. Eğilmez, filmin montajlı halini gördükten 3 ay sonra hayatını kaybetti.

Arabesk filmi konusu ne?

Arabesk filminde, köy ağasının kızı Müjde’ye deliler gibi aşık olan Şener, aşkına karşılık bulsa da aralarında bir engel vardır: Müjde’nin babası bu evliliğe karşıdır. Bir yanlış anlaşılma sonucunda aşkından vazgeçen Müjde başka biriyle evlenmek zorunda kalır. Bu yüzden İstanbul’a göçen Şener’i ise ilginç bir talih bekler. Aşıklar sürekli kavuşur ve ayrılır. Komedi dolu bir hikaye gatabet giriş sizi bekliyor.

Kabadayı filmi oyuncuları isimleri kaç yılında çekildi nerede çekildi konusu ne? Kabadayı filmi oyuncuları isimleri kaç yılında çekildi nerede çekildi konusu ne?

Arabesk filmi oyuncuları isimleri

  • Şener Şen - Şener
  • Müjde Ar - Müjde
  • Necati Bilgiç - Kaya
  • Uğur Yücel - Ekrem
  • Üstün Asutay - Müjde'nin babası
  • Tarık Papuçcuoğlu - İsmail
  • Kadir Savun - Mahkum
  • Rasim Öztekin - Hasta
  • Orhan Çağman - Klarnetçi Münir
  • Rasim Öztekin - Hasta
  • Doğu Erkan - Müjde'nin annesi
  • Coşkun Göğen - Kahvedeki adam
  • Akif Kilman

Arabesk filminin oyuncu kadrosunda ayrıca şu isimler var; Günay Güner - Gazino çalışanı, Ergun Sımsıkı, Ramiz Yalçın - Ekrem'in adamı, Agah Hün - Anlatıcı, Naki Turan Tekinsav - Karı diye bağıran adam, Necdet Yakın - Hapishanede para alan adam, Suzan Akay - Tuvaletçi kadın, Celal Belgil ve Candan Sabuncu - Türkan hemşire.

Çiçek Abbas filmi nerede çekildi ne zaman çekildi kaç yılında oyuncuları isimleri Çiçek Abbas filmi nerede çekildi ne zaman çekildi kaç yılında oyuncuları isimleri